OMS anunta o campanie de vaccinare masiva impotriva poliomielitei

13/11/2013

OMS anunta o campanie de vaccinare masiva impotriva poliomielitei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-anunta-o-campanie-de-vaccinare-masiva-impotriva-poliomielitei/

whoTreisprezece cazuri de poliomielita au fost semnalate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) in randul copiilor din nord-estul Siriei. Virusul este considerat un risc major pentru intreaga regiune a Orientului Mijlociu. O ampla campanie de vaccinare impotriva poliomielitei  este anuntata pentru protejarea a 20.000 milioane de copii.

Tarile in care a fost depistat virusul

Reprezentantii OMS au precizat ca in Republica Araba Siriana au fost descoperite 13 cazuri de virus salbatic poliomielitic de tip 1 (PVS1).

Specialistii au precizat ca tulpini din aceeasi familie au fost depistate in februarie 2013 in reteaua de canalizare din Israel, Cisiordania, Fasia Gaza.

OMS precizeaza ca intreg Orientul Mijlociu se afla sub risc avand in vedere ca virusul a ajuns in Siria pe cale terestra.

1,6 milioane de copii vor fi vaccinati

Avand in vedere situatia de risc major, OMS si UNICEF anunta o campanie de vaccinare masiva a copiilor din Siria si din alte sase tari din Orientul Mijlociu.

In aceasta campanie 1,6 milioane de copii vor fi vaccinati impotriva poliomielitei, rubeolei, rujeolei si oreionului.

“Avand in vedere situatia actuala din Republica Araba Siriana, miscarile de populatie si nivelul de imunizare in domeniile-cheie, riscul privind o noua extindere a virusului salbatic poliomielitic de tip 1 in intreaga regiune este considerat ridicat”, se precizeaza intr-un comunicat OMS.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: