OMS: 400 de milioane de oameni nu au acces la servicii medicale de baza

15/06/2015

OMS: 400 de milioane de oameni nu au acces la servicii medicale de baza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-400-de-milioane-de-oameni-nu-au-acces-la-servicii-medicale-de-baza/

Servicii socio-medicale pentru persoanele defavorizateAproape 400 de milioane de oameni nu au acces la servicii medicale de baza si 6% din populatie, din tari sarace sau in curs  de dezvoltare, saracesc din cauza cheltuielilor pe ingrijiri medicale.

Asa scrie intr-un raport al Organzatiei Mondiale a Sanatatii si World Bank Group facut public de cateva zile.

“Acest raport este un semnal de alarma: Arata ca mai avem mult pana sa obtinem acoperire medicala universala”, spune Dr. Tim Evans,  Directorul Departamentului de Sanatate, Nutritie si Populatie la World Bank Group.

Intre serviciile medicale de baza la care 400 de milioane de oameni nu au acces se numara: supravegherea medicala a sarcinii, nasterea asistata de medici, imunizarea copiilor, terapia antiretrovirala, tratamentul pentru tuberculoza, accesul la apa potabila si servicii de salubritate.

Raportul mai arata ca in 37 de tari, 6% din populatie a saracit sau ca multi oameni au avut de suferit din ounct d evedere economic si social  dupa ce fost nevoiti sa plateasca pentru servicii medicale.

“Aceste niveluri crescute de saracie, care apar atunci cand oamenii deja saraci sunt nevoiti sa plateasca pentru serviciile medicale de urgenta, reprezinta o amenintare majora la obiectivul de a elimina saracia extrema din lume”, a spus si vicepresedintele si directorul economic al World Bank Group, doctorul Kaushik Basu.

Recomandarile OMS si World Bank Group spun ca toate tarile trebuie sa acopere serviciile medicale esentiale pentru minimum 80% din populatie.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Au ingrijit zeci de pacienti, dar au pierdut lupta cu boala | Trei asistente medicale au murit din cauza Covid-19

Noua componenta a Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din Romania

Nelu Tataru: Cu cat s-au dotat spitalele in aceasta perioada nu cred ca s-au dotat in cei 30 de ani

Medicii de la Sibiu intubeaza pacientii cu Covid-19 chiar si in UPU

Oficial OMS: In acest moment suntem mult in urma virusului in Europa