Oficial, platforma PIAS s-a reparat. In realitate, Sistemul Informatic de Sanatate este tot in moarte clinica

07/11/2017

Oficial, platforma PIAS s-a reparat. In realitate, Sistemul Informatic de Sanatate este tot in moarte clinica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oficial-platforma-pias-s-a-reparat-in-realitate-sistemul-informatic-de-sanatate-este-tot-in-moarte-clinica/

Medicii de familie reclama din nou ca sistemul informatic al Casei Nationale de Asigurari nu functioneaza. Nu pot fi folosite cardurile de sanatate.

Sistemul informatic este o problema pentru toti furnizorii din sistem, adica si pentru spitale, si pentru laboratoare, si pentru farmacii, si pentru ambulatorul de specialitate. Absolut tot sistemul medical este afectat cand platforma informatica a Casei Nationale nu functioneaza. Acelasi lucru s-a intamplat si ieri dimineata, abia dupa-amiaza am putut valida niste servicii, si la fel si vineri. O parte dintre serviciile care apareau semnate cu cardul ieri, azi nu le-am putut urca in sistem si apar nevalidate cu cardul. Deci avem sanse ca peste 3 ani sa vina Curtea de Conturi sa ne imputa nu numai consultatia, ci si valoarea retetei“, a declarat dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina de Familie, potrivit Digi24.

Desi medicii spun ca sistemul informatic de sanatate nu functioneaza inca de saptamana trecuta, CNAS-ul a emis doar marti dimineata o pozitie.

Astazi, 07.11.2017, incepand cu ora 07:00, Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate este indisponibila datorita unor probleme tehnice. Pana la remedierea problemelor tehnice aparute, serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale se acorda/se elibereaza in regim off-line“, scrie in comunicatul emis de CNAS in jurul orei 7 dimineata.

Doua ore mai tarziu, CNAS-ul a revenit o alta informare:

Astazi, 07.11.2017, incepand cu ora 9.40 platforma PIAS este functionala

 In acest timp, medicii se plang in continuare ca sistemul informatic functioneaza prost sau deloc.

E a sasea zi lucratoare in care nu merg sistemele informatice. CNAS refuza in continuare sa isi asume esecul si nefunctionalitatea platformei. Refuzand sa comunice public acest lucru rezolva economii importante in sistem, multi dintre pacienti refuzand sa aiba rabdare (si pe buna dreptate), adica isi achita cu pret intreg consultatiile si retetele. Neasumandu-si nefunctionalitatea, pe langa faptul ca dovedeste o crasa lipsa de respect fata de milioane de asigurati platitori si mai bine de o suta de mii de medici si asistenti, permite cu buna stiinta imputarea ulterioara a acestor servicii, asa cum face de mult, tot medicilor! Mi se pare un cinism nemasurat.“, a scris in aceasta dimineata pe pagina sa de Facebook, medicul de familie Sandra Alexiu, vicepresedintele Societatii Natonale de Medicina Familiei.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: