Oficial ONU: Un viitor vaccin impotriva Covid-19 trebuie privit ca un bun public global

05/06/2020

Oficial ONU: Un viitor vaccin impotriva Covid-19 trebuie privit ca un bun public global

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oficial-onu-un-viitor-vaccin-impotriva-covid-19-trebuie-privit-ca-un-bun-public-global/

Un viitor vaccin impotriva noului coronavirus trebuie considerat un “bun public global” accesibil tuturor, a spus secretarul general al ONU, António Guterres, la deschiderea unui summit virtual international organizat pentru a strange fonduri pentru Alianta Globala pentru Vaccinuri si Imunizare (GAVI), potrivit AFP.

“Un vaccin impotriva COVID-19 trebuie privit ca un bun public global, un vaccin pentru oameni”, a declarat el, citat si de Agerpres.

António Guterres a subliniat ca, odata cu criza noului coronavirus, campaniile de vaccinare au fost intrerupte: “Douazeci de milioane de copii” nu sunt vaccinati complet si “unul din cinci copii” nu este vaccinat deloc.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

El a mai precizat ca trebuie sa gasim un mod sigur de a continua vaccinarea in pofida pandemiei, “iar atunci cand va fi disponibil un vaccin impotriva Covid-19, sa ne asiguram ca toata lumea are acces la el”

In cadrul unui summit virtual cu peste 50 de tari si peste 35 de sefi de stat si de guvern, GAVI spera sa stranga 7,4 miliarde de dolari pentru a continua campaniile globale de vaccinare impotriva rujeolei, poliomielitei si febrei tifoide, perturbate in mare parte de epidemia de COVID-19.

Pentru vaccinul impotriva Covid-19, obiectivul Aliantei este sa stranga doua miliarde de dolari.

Etichete: vaccin covid-19, vaccinare boli infectioase, campanie vaccinare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Lista statelor in cazul in care se impune carantina la domiciliu pentru 14 zile

Medicii care trateaza pacientii cu Covid-19 sunt ingrijorati de criza unor medicamente esentiale

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford genereaza raspuns imun la persoanele in varsta

Un alt medic a pierdut lupta cu Covid-19 | Chirurgul Dumitru Octavian Unc a murit dupa ce s-a infectat cu noul coronavirs

Medic la Institutul ‘Matei Bals’: Panica nu duce la nimic bun