Oficial OMS: In acest moment suntem mult in urma virusului in Europa

27/10/2020
Oficial OMS: In acest moment suntem mult in urma virusului in Europa

Oficial OMS: In acest moment suntem mult in urma virusului in Europa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oficial-oms-in-acest-moment-suntem-mult-in-urma-virusului-in-europa/

Europa are nevoie de o accelerare serioasa a luptei impotriva coronavirusului, iar lipsa capacitatii de depistare a contactilor ar putea indrepta boala si mai mult intr-o zona intunecata, a declarat un inalt responsabil al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), potrivit Reuters.

Regiunea Europa, care la OMS include 46 de tari, furnizeaza 46% din bilantul global de infectari si aproape o treime dintre decese, a indicat Mike Ryan, directorul Programului pentru urgente sanitare al OMS, conform Agerpres.

“In acest moment suntem mult in urma virusului in Europa, asa incat a i-o lua inainte va necesita o accelerare serioasa in ceea ce facem” a spus Ryan intr-o conferinta de presa.

Capacitatea spitaliceasca de a ingriji pacientii internati cu COVID-19 a crescut in regiunea europeana, iar ratele de mortalitate sunt foarte scazute, a mai spus Ryan, aducand un omagiu personalului medical si sistemelor de sanatate.

“Vedem insa un numar mare de cazuri, vedem boala larg raspandita, vedem rate foarte, foarte inalte de pozitivare si o lipsa in crestere de capacitate de a depistare eficace a contactilor, care indrepta boala si mai mult intr-o zona intunecata. Iar multe tari se confrunta acum cu spectrul inchiderilor in saptamanile viitoare. Nu este o situatie in care, sunt sigur, vreo tara din Europa sau din lume ar vrea sa se afle”, a mai afirmat responsabilul OMS, conform surselor citate.

Intrebata despre cresterea numarului de cazuri in Europa, Maria Van Kerkhove, directoarea tehnica a OMS pentru COVID-19, a raspuns: ‘Inca avem speranta ca tarile nu vor trebuie sa intre in aceste asa-numite lockdown-uri nationale’.

La randul sau, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a afirmat ca “este periculos sa se renunte la controlul pandemiei”.

Tedros a admis ca, dupa luni de lupta cu pandemia care a facut peste 1,1 milioane de morti, o anumita oboseala se instaleaza, insa directorul general al OMS a chemat la continuarea luptei.

Etichete: pandemie covid-19, epidemie coronavirus europa, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: