Oboseala ne determina sa mancam mai mult

16/03/2012

Oboseala ne determina sa mancam mai mult

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oboseala-ne-determina-sa-mancam-mai-mult/

Cu cat o persoana este mai obosita, cu atat mananca mai mult, arata un nou studiu realizat de cercetatorii de la Clinica Mayo din Rochester, Minnesota. Autorii studiului au descoperit ca voluntarii care au dormit mai putin au mancat 549 de calorii pe zi in plus. Cercetatorii au studiat timp de 8 nopti 17 persoane normale, barbati si femei, o parte dormind normal si ceilalti voluntari doar doua treimi din timpul normal. Participantii au mancat cat au dorit in timpul acestui studiu.

“Am testat sa vedem daca lipsa de somn a modificat nivelurile de hormoni leptina si grelina [care sunt asociati cu pofta], a crescut cantitatea de alimente consumate de oameni si a afectat energiea arsa prin activitate”, a spus Virend Somers, autorul studiului si profesor de medicina si boli cardiovasculare la Clinica Mayo.

Grupul care a dormit cu o ora si douazeci de minute mai putin decat grupul de control a consumat 549 de calorii pe zi in plus. Cantitatea de energie utilizata pentru activitate nu s-a modificat semnificativ intre cele doua grupuri, ceea ce sugereaza ca aceia care au dormit mai putin nu au ars calorii in plus.

“Privarea de somn este o problema din ce in ce mai mare, 28% dintre adulti spunand acum ca reusesc sa doarma 6 ore sau mai putin pe noapte” a mentionat D. Calvin, co-investigator, coleg cardiolog si profesor asistent de medicina la Clinica Mayo.

Cercetatorii au subliniat si ca trebuie realizate studii mai ample, asupra oamenilor in casele lor pentru a confirma descoperirile de fata.

Cât de mult somn este suficient? Fundatia Nationala pentru Somn recomanda ca adultii sa doarma intre sapte si noua ore pe noapte.

Autor: Alina Popescu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: