Oamenii de stiinta americani au identificat un posibil tratament antiviral impotriva Covid-19

04/06/2021

Oamenii de stiinta americani au identificat un posibil tratament antiviral impotriva Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oamenii-de-stiinta-americani-au-identificat-un-posibil-tratament-antiviral-impotriva-covid-19/

Cercetatori americani au identificat un nou posibil tratament antiviral care ar putea fi eficient impotriva COVID-19, arata un studiu realizat de Institutul National de Sanatate Publica (NIH – National Institute of Public Health) publicat in revista Science, conform EFE si Agerpres.

Acest medicament experimental care se administreaza pe cale orala, a avut rezultate promitatoare impotriva acestei boli, sugereaza studiile efectuate asupra culturilor de celule

Potrivit surselor citate, tratamentul poate limita infectarea cu virusul SARS-CoV-2 prin alterarea activitatii enzimei virale numita ARN replicant, ce permite noului coronavirus replicarea genomului si sa se multiplice odata patruns in celula.

NIH a precizat ca, pentru realizarea acestei cercetari, oamenii de stiinta au studiat daca aceasta enzima are nevoie de depozite de fier si de sulf pentru a-si sustine structura.

Prin aceasta descoperire, cercetatorii au putut astfel exploata slabiciunile noului coronavirus, avand in vedere ca medicamentul experimemental poate reduce astfel de acumulari de fier si sulf.

De fapt, ei au descoperit, gratie experimentelor realizate pe culturi de celule, ca acest medicament poate inhiba procesul de multiplicare a virusului, mai scriu sursele mentionate.

De asemenea, potrivit unor studii realizate in prealabil asupra animalelor de laborator, doze ale acestui medicament antiviral au fost eficiente in cazul unor tesuturi care sunt principala tinta a coronavirusului, precum glandele salivare sau plamanii.

Etichete: tratament antiviral covid-19, medicament experimental covid-19, tratament coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Conf. Dr. Adrian Bighea: Pacientii care au nevoie de recuperare medicala se tem sa vina la spital

Creatorii vaccinului anti-Covid BioNtech /Pfizer, distinsi cu un prestigios premiu

Inspectorii sanitari vor verifica, zilnic, numărul paturilor ATI pentru pacientii Covid

Conditii de participare la Loteria de vaccinare | Premii in valoare de 15.000.000 lei

Dr. G. Dumitra: Nu exista argument impotriva vaccinarii simultane anti-Covid cu alt vaccin