O persoana din 7 la nivel global sufera de un tip de dizabilitate

23/09/2013

O persoana din 7 la nivel global sufera de un tip de dizabilitate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-persoana-din-7-la-nivel-global-sufera-de-un-tip-de-dizabilitate/

Diabetul poate creste riscul dizabilitatilorAproximativ 15% din populatia populatia mondiala sufera de un tip de dizabilitate. Jumatate dintre aceste persoane cu dizabilitati nu isi pot permite un tratament sanitar, costurile acestora putand creste cu 50% in timpul tratamentului din cauza cheltuielilor neprevazute.

Dificultati in tratament cu care se confrunta persoanele cu dizabilitati

Numarul persoanelor cu dizabilitati creste odata cu inaintarea in varsta si cu extinderea bolilor cronice, conform statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

  • Imposibilitatea de a-si permite tratamentul necesar este un factor care afecteaza recuperarea acestor persoane.
  • Primirea unui tratament neadecvat afectiunii lor este un al doilea factor de risc, la care se adauga posibilitatea de refuzarea a asistentei medicale in cazul persoanelor cu diazabilitati.
  • Nevoia unui scaun cu rotile este o cerinta nerezolvata la nivel mondial. Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 70 de milioane de persoane au nevoie de un scaun cu rotile, insa numai 5-15%  il detin.
  • Productia de aparate auditive acopera, conform OMS, numai 10% din necesitatile globale.

Asistenta pentru boli derivate din dizabilitate

O persoana cu dizabilitati poate suferi si de alte afectiuni pentru care necesita tratament, precum infectii urinare, paralizie, depresie.

Cheltuielile foarte mari pentru tratamentul unei persoane cu dizabilitati poate afecta intr-un grad major o familie, aceste “cheltuieli neprevazute pot duce o familie in pragul saraciei”, a precizat Etienne Krug, director de departament in cadrul OMS.

Dificultate in accesarea serviciilor in cazul persoanelor cu dizabilitati

In afara dificultatilor financiare pentru urmarea tratamentului, persoanele cu dizabilitati se confrunta, in unele cazuri, cu discriminarea din partea celorlalte persoane.

In acelasi timp, persoanele cu dizabilitati au dificultati in a accesa servicii publice precum transportul, educatia si chiar serviciile medicale.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: