O organizare noua a Institutului National de Sanatate Publica

21/07/2022
O organizare noua a Institutului National de Sanatate Publica

O organizare noua a Institutului National de Sanatate Publica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-organizare-noua-a-institutului-national-de-sanatate-publica/

La propunerea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat proiectul de Hotarare de Guvern pentru organizarea si functionarea Institutului National de Sanatate Publica si pentru aprobarea infiintarii unei activitati finantate integral din venituri proprii.

Documentul stabileste modul de organizare si functionare a Institutului National de Sanatate Publica (INSP), pentru asigurarea indeplinirii functiilor acestei institutii in conditii optime, transmite ministerul.

Modificarile vizeaza infiintarea a doua noi Centre Regionale de Sanatate Publica, structuri teritoriale fara personalitate juridica, la Craiova si Galati pentru acoperirea regiunilor cu servicii de sanatate publica, precum si reorganizarea unor centre nationale.

“Infiintarea Laboratorului National de Sanatate Publica urmareste eficientizarea resurselor si imbunatatirea supravegherii si controlul factorilor de risc, de mediu si infectiosi. Noua organizarea a INSP are ca scop cresterea capacitatii de interventie de sanatate publica, precum si asigurarea raspunsului adecvat la situatiile de criza si provocarile actuale.”, precizeaza MS intr-un comunicat de presa.

Principalele obiective ale institutului sunt prevenirea, supravegherea si controlul bolilor transmisibile si netransmisibile, monitorizarea starii de sanatate a populatiei, promovarea sanatatii si educatia pentru sanatate, evaluarea sanatatii ocupationale si medicina muncii, monitorizarea sanatatii in relatie cu mediul, asigurarea managementului sanatatii publice.

Etichete: INSP, organizare noua INSP, laboratoare INSP

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: