Stiri medicale

O noua lege a malpraxisului

Data ultimei actualizari: 12/02/2013

Ministerul Sanatatii doreste ca  legislatia privind rezolvarea cazurilor de culpa medicala sa fie revizuita de urgenta, avand in vedere situatiile tot mai dese in care medici romani sunt sunt banuiti sau acuzati de malpraxis.

Ministerul Sanatatii considera ca sunt  necesare  criterii clare pentru o mai buna gestionare a situatiilor de culpa medicala sau a suspiciunilor de culpa medicala, inclusiv a modului de stabilire si aplicare a sanctiunilor.

De aceea, Ministerul Sanatatii intentioneaza organizarea unor ample dezbateri pe marginea proiectului de act normativ cu profesionistii din sistemul sanitar, cu societatea civila, asociatii ale pacientilor, Colegiul Medicilor, companiile de asigurari si reprezentanti ai Baroului National astfel incat, pana la jumatatea acestui an Ministerul Sanatatii sa finalizeze un proiect de lege pe care sa-l inainteze Parlamentului spre aprobare.

Conform informatiilor furnizate de Ministerul Sanatatii, se intentioneaza sa se puna in dezbatere publica, pana la jumatatea acestui an, un nou proiect de Lege a Malpraxisului.

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Comentariile sunt inchise.