O noua lege a malpraxisului

11/02/2013

O noua lege a malpraxisului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-noua-lege-a-malpraxisului/

Ministerul Sanatatii doreste ca  legislatia privind rezolvarea cazurilor de culpa medicala sa fie revizuita de urgenta, avand in vedere situatiile tot mai dese in care medici romani sunt sunt banuiti sau acuzati de malpraxis.

Ministerul Sanatatii considera ca sunt  necesare  criterii clare pentru o mai buna gestionare a situatiilor de culpa medicala sau a suspiciunilor de culpa medicala, inclusiv a modului de stabilire si aplicare a sanctiunilor.

De aceea, Ministerul Sanatatii intentioneaza organizarea unor ample dezbateri pe marginea proiectului de act normativ cu profesionistii din sistemul sanitar, cu societatea civila, asociatii ale pacientilor, Colegiul Medicilor, companiile de asigurari si reprezentanti ai Baroului National astfel incat, pana la jumatatea acestui an Ministerul Sanatatii sa finalizeze un proiect de lege pe care sa-l inainteze Parlamentului spre aprobare.

Conform informatiilor furnizate de Ministerul Sanatatii, se intentioneaza sa se puna in dezbatere publica, pana la jumatatea acestui an, un nou proiect de Lege a Malpraxisului.

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani