O noua lege a malpraxisului

11/02/2013

O noua lege a malpraxisului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-noua-lege-a-malpraxisului/

Ministerul Sanatatii doreste ca  legislatia privind rezolvarea cazurilor de culpa medicala sa fie revizuita de urgenta, avand in vedere situatiile tot mai dese in care medici romani sunt sunt banuiti sau acuzati de malpraxis.

Ministerul Sanatatii considera ca sunt  necesare  criterii clare pentru o mai buna gestionare a situatiilor de culpa medicala sau a suspiciunilor de culpa medicala, inclusiv a modului de stabilire si aplicare a sanctiunilor.

De aceea, Ministerul Sanatatii intentioneaza organizarea unor ample dezbateri pe marginea proiectului de act normativ cu profesionistii din sistemul sanitar, cu societatea civila, asociatii ale pacientilor, Colegiul Medicilor, companiile de asigurari si reprezentanti ai Baroului National astfel incat, pana la jumatatea acestui an Ministerul Sanatatii sa finalizeze un proiect de lege pe care sa-l inainteze Parlamentului spre aprobare.

Conform informatiilor furnizate de Ministerul Sanatatii, se intentioneaza sa se puna in dezbatere publica, pana la jumatatea acestui an, un nou proiect de Lege a Malpraxisului.

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Cele mai noi stiri:

Important pentru medicii de familie | Noi reglementari privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru pacientii cu Covid-19

Patru medici de la UPU din cadrul Spitalului Judetean Sibiu s-au imbolnavit de Covid-19

Studiu: Peste 80% dintre pacientii infectati cu Covid-19 au carenta de vitamina D

Rusia a lansat productia celui de-al doilea vaccin anti-Covid | Alte doua vacccinuri in pregatire

INSP a lansat un program de screening cardiovascular