O echipa OMS, formata din zece experti internationali, este asteptata in China pentru a gasi originea virusului Sars-Cov-2

05/01/2021
O echipa OMS, formata din zece experti internationali, este asteptata in China pentru a gasi originea virusului Sars-Cov-2

O echipa OMS, formata din zece experti internationali, este asteptata in China pentru a gasi originea virusului Sars-Cov-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-echipa-oms-formata-din-zece-experti-internationali-este-asteptata-in-china-pentru-a-gasi-originea-virusului-sars-cov-2/

O echipa din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) este in cele din urma asteptata in China pentru a ancheta originea pandemiei, la mai bine de un an de la aparitia noului coronavirus, relateaza AFP.

Din cauza epidemiei, expertii internationali vor trebui sa urmeze o carantina de doua saptamani dupa sosirea lor in Beijing. Ei vor avea la dispozitie trei pana la patru saptamani pentru ancheta. Astfel, ei s-ar putea deplasa la Wuhan in jurul datei de 20 ianuarie, la an dupa instituirea carantinei in aceasta metropola cu 11 milioane de locuitori, relateaza si Agerpres.

Intarzierea cu care China a acceptat o ancheta independenta inseamna ca primele urme ale infectiei vor fi dificil de identificat de catre cercetatori.

”Nu sunt optimist. Ei vor ajunge dupa batalie”, a avertizat specialistul in boli infectioase Gregory Gray de la Universitatea Duke din Statele Unite, potrivit susrelor citate.

”Va fi incredibil de dificil de identificat originea virusului”, a declarat Ilona Kickbusch de la Institutul Universitar de Studii Internationale si Dezvoltare din Geneva.

Oamenii de stiinta cred in general ca gazda initiala a virusului a fost un liliac, insa animalul intermediar care a permis contaminarea umana nu este cunoscut. Media chineze evoca din ce in ce mai des ipoteza importarii virusului prin intermediul alimentelor congelate, teorie respinsa de OMS.

Pentru organizatia internationala, acuzata de administratia Trump de tendinte pro-chineze, nu exista nicio indoiala ca expertii sai vor putea investiga liber, chiar daca Beijingul inca nu a confirmat ca Wuhan se afla intr-adevar in programul vizitei.

Continut educational:

”Echipa va merge la Wuhan, acesta este obiectivul misiunii. Vom lucra alaturi de colegii nostri chinezi, acestia nu vor fi (…) supravegheati de oficiali chinezi”, a declarat la jumatatea lunii decembrie directorul Programului pentru urgente sanitare al institutiei cu sediul la Geneva, Michael Ryan.

Misiunea este formata din zece oameni de stiinta (Danemarca, Regatul Unit, Olanda, Australia, Rusia, Vietnam, Germania, Statele Unite, Qatar si Japonia) recunoscuti in domeniile lor de expertiza.

“Scopul nu este sa fie desemnata vinovata o tara sau o autoritate”, a declarat pentru AFP unul dintre membrii echipei, Fabian Leendertz, de la Institutul Robert Koch din Germania. ”Este vorba despre intelegerea a ceea ce s-a petrecut pentru a impiedica sa se intample din nou”, a mai precizat cercetatorul conform Reuters.

Etichete: origine noul coronavirus, origine sars-cov-2, coronavirus china, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: