O consultatie preventiva la trei ani prin pachetul de baza

06/01/2014

O consultatie preventiva la trei ani prin pachetul de baza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-consultatie-preventiva-la-trei-ani-prin-pachetul-de-baza/

tuseurectalPentru anul 2014, se vor avea in vedereĀ  doua tipuri de pachete de servicii medicale de baza: unul pentru asigurati dar si unul pentru persoanele care nu detin o asigurare. Se preconizeaza luna martie pentru lansarea celor doua pachete de servicii medicale.

Servicii medicale incluse in pachetul de baza pentru pacientii neasigurati

Persoanele neasigurate pot benefica, conform precizarilor facute in proiect, de asistenta medicala de urgenta, planning familial, monitorizare in cazul femeilor insarcinate si lehuze. In acelasi timp, pot beneficia si de consultatii pentru cazuri acute.

In cazul consultarii si tratarii in ambulatoriu, acestia vor putea beneficia de servicii medicale pentru cazuri medicale acute si pentru depistare de boli cu potential endemo-epidemic. Femeile insarcinate pot beneficia de monitorizare a evolutiei sarcinii la risc si a lehuzei.

In cazul serviciilor in spitale, daca pacientul nu este asigurat, poate beneficia doar de servicii medicale doar in cazuri de urgenta.

O singura consultatie preventiva la 3 ani pentru pacientii asigurati

Pacientii asigurati cu varsta intre 18-39 de ani vor putea beneficia, prin pachetul de servicii medicale de baza, de o singura consultatie medicala preventiva la medicul de familie o data la trei ani.

In cazul pacientilor sub 18 ani, se vor acorda servicii medicale la externarea din maternitate si la 1 luna la domiciliul copilului. Copiii cu varsta intre 4 si 18 ani vor beneficia de consultatii preventive o data pe an.

In cazul pacientilor care prezinta o problema noua sau acuta de sanatate pot beneficia de cel mult trei consultatii in trei luni.

Cresterea numarului de servicii medicale acordate in ambulatoriu

Pentru anul 2014, se doreste transferul anumitor serviciu din spitale in ambulatoriu. In acest sens, se are in vedere cresterea numarului de servicii care pot fi acordate de medicii de familie.

In acelasi timp, in pachetul de baza pentru pacientii asigurati sunt incluse serviciile in ambulatoriul de specialitate, servicii paraclinice, de spitalizare si ingrijiri la domiciliu.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: