O comuna izolata din Delta are din nou medic de familie

23/06/2017

O comuna izolata din Delta are din nou medic de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-comuna-din-delta-are-din-nou-medic-de-familie/

Comuna Maliuc, din Delta Dunarii, considerata izolata din cauza ca accesul se face doar pe apa, are incepand din aceasta luna un nou medic de familie.

“Luna aceasta am incheiat un contract cu venit fix pentru o perioada de trei luni, iar dupa aceea plata se va face in functie de lista de capitatie. In Delta Dunarii nu mai exista limita de 1.000 de asigurati’, a precizat Eugenia Vasile, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS), conform Agerpres.

Comuna Maliuc a ramas fara medic de familie de anul trecut, atunci cand Primaria comunei a reziliat contractul cu medicul de la vremea respective.

In momentul de fata, potrivit CJAS, din cele opt unitati administrativ-teritoriale din Delta Dunarii, pe langa Maliuc, alte patru au medici de familie, orasul Sulina si comunele Chilia Veche, Sfantu Gheorghe si CA Rosetti.

Din anul 2015, medicii care aleg sa profeseze in localitatile izolate din Delta Dunarii beneficiaza legal de un spor de 200%, acest stimulent constituind o modalitate de a reduce deficitul de medici din judet, problema a autoritatilor romane de mai multi ani, mai precizeaza sursa mentionata.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: