O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19

18/09/2020
O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-companie-din-coreea-de-sud-vrea-sa-testeze-in-romania-un-tratament-impotriva-covid-19/

Potrivit oficialilor de la Seul din domeniul sanatatii, s-a aprobat efectuarea de teste clinice avansate pentru tratamentul candidat CT-P59 al companiei biofarmaceutice sud-coreene Celltrion ce ar putea fi folosit impotriva noului coronavirus, conform agentiei Yonhap.

Tratamentul ar putea fi testat si in Romania

Fazele a doua si a treia vor fi realizate dupa ce testele initiale intreprinse pe persoane sanatoase au aratat ca substanta antivirala pe baza de anticorpi dezvoltata de Celltrion nu a avut efecte nocive, relateaza si Agerpres.

Urmatoarele faze ale testelor vor avea ca subiecti persoane cu simptome moderate si severe, ceea ce le va permite cercetatorilor sa verifice mai bine eficacitatea CT-P59 impotriva COVID-19, precum si siguranta sa generala, a potrivit declaratiilor oficialilor de la Seul.

Testele din faza a doua vor fi intreprinse pe 300 de persoane pentru a stabili dozajele adecvate. In faza a treia, in care vor fi implicati in jur de 270 de pacienti, se va testa eficacitatea reala a CT-P59 contra infectiilor virale.

Compania Celltrion a anuntat ca, pe langa Coreea de Sud, a solicitat ca CT-P59 sa mai fie testat clinic in SUA, Romania si alte trei tari, in cadrul eforturilor de gasire a unor substante de tratament viabile pentru combatarea pandemiei.

Etichete: teste clinice tratament covid, tratament antiviral, tratament impotriva coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: