O boala grava ar putea fi prevenita printr-un nou vaccin

31/07/2014

O boala grava ar putea fi prevenita printr-un nou vaccin

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-boala-grava-ar-putea-fi-prevenita-printr-un-nou-vaccin/

Vaccinul pediatric hexavalent HexyonHexacima a fost aprobat in EuropaCercetatorii sunt pe cale de a dezvolta un nou vaccin impotriva malariei, boala care cauzeaza in fiecare an la nivel mondial 600.000 de decese. Malaria se transmite prin intepaturile de tantari anofeli, insecte devenite tot mai rezistente in fata insecticidelor.

Cercetatorii au descoperit o serie de anticorpi care ar putea permite dezvoltarea unui nou vaccin

Specialistii au descoperit o serie de antigene prin expunerea unui numar de proteine apartinandu-i parazitului Plasmodium falciparum, care provoaca malaria, la anticorpii produsi de sistemul imunitar al unor copii infectati din Kenya.

Cercetatorii au descoperit si noi modalitati de a folosi aceste antigene in vaccinuri care sa lupte impotriva malariei.

“Rezistența la tratamentele antimalarie (…) este o problema din ce in ce mai grava, care face indispensabila obtinerea de noi vaccinuri impotriva parazitului Plasmodium falciparum”, a precizat Dr. Faith Osier, de la Institutul de Studii Medicale din Kenya (KEMRI).

Majoritatea victimelor malariei provin din Africa

In cadrul studiului publicat in revista de specialitate “Science Translational Medicine”, a fost monitorizat timp de sase luni un grup de copii infectati cu parazitul care provoaca malaria.

O parte dintre acesti copii au fost protejati de anticorpii naturali care au impiedicat penetrarea membranei celulelor sanguine de catre parazit.

Sangele recoltat de la acesti copii a permis identificarea unei combinatii de anticorpi care ar putea oferi protectie totala impotriva malariei.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: