O asociatie de pacienti din Europa este ingrijorata de numarul mare de neasigurati din Romania

04/04/2019

O asociatie de pacienti din Europa este ingrijorata de numarul mare de neasigurati din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-asociatie-de-pacienti-din-europa-este-ingrijorata-de-numarul-mare-de-neasigurati-din-romania/

Vicepresedintele European Liver Patients’ Association (ELPA), Julio Burman, spune ca Romania a progresat in ultimii doi ani in ceea ce priveste diagnosticarea si accesul la tratament, dar s-a aratat ingrijorat de numarul mare de persoane neasigurate . El si-a manifestat speranta ca responsabilii din domeniul sanitar vor coopera pentru a rezolva aceasta problema.

O delegatie a ELPA a fost prezenta in Romania la invitatia Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Hepatice (APAH-RO) pentru o sesiune de lucru privind problematica hepatitelor virale.

Continut educational:

“Ne bucura progresul inregistrat de Romania in ultimii doi ani in ceea ce priveste diagnosticarea si accesul la tratament. Ne ingrijoreaza insa numarul mare de persoane neasigurate si speram ca responsabilii de domeniul sanitar vor coopera pentru a rezolva aceasta problema. Intalnirile au fost pozitive si avem incredere ca vom implementa cu succes initiativa ELPA@home in Romania, un prim pas fiind o campanie de informare si constientizare la nivelul liceelor. In acest scop, un rol central il va juca APAH-RO, un ONG de referinta in promovarea drepturilor pacientilor cu afectiuni hepatice”, a declarat Julio Burman, potrivit unui comunicat remis de APAH-RO.

De asemenea, conform sursei citate, actiunile de testare sunt esentiale in gestionarea problematicii hepatitelor virale, iar actualele masuri luate de autoritatile din Romania pot fi imbunatatite.

Etichete: hepatitele virale, diagnostic hepatita, tratament hepatita, persoane fara asigurare medicala

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii: Putem sa regandim un sistem medical pentru ca pana in 2024 sa aratam lumii ca s-a reformat

Au ingrijit zeci de pacienti, dar au pierdut lupta cu boala | Trei asistente medicale au murit din cauza Covid-19

Noua componenta a Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din Romania

Nelu Tataru: Cu cat s-au dotat spitalele in aceasta perioada nu cred ca s-au dotat in cei 30 de ani

Medicii de la Sibiu intubeaza pacientii cu Covid-19 chiar si in UPU