O asociatie de pacienti din Europa este ingrijorata de numarul mare de neasigurati din Romania

04/04/2019

O asociatie de pacienti din Europa este ingrijorata de numarul mare de neasigurati din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-asociatie-de-pacienti-din-europa-este-ingrijorata-de-numarul-mare-de-neasigurati-din-romania/

Vicepresedintele European Liver Patients’ Association (ELPA), Julio Burman, spune ca Romania a progresat in ultimii doi ani in ceea ce priveste diagnosticarea si accesul la tratament, dar s-a aratat ingrijorat de numarul mare de persoane neasigurate . El si-a manifestat speranta ca responsabilii din domeniul sanitar vor coopera pentru a rezolva aceasta problema.

O delegatie a ELPA a fost prezenta in Romania la invitatia Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Hepatice (APAH-RO) pentru o sesiune de lucru privind problematica hepatitelor virale.

Continut educational:

“Ne bucura progresul inregistrat de Romania in ultimii doi ani in ceea ce priveste diagnosticarea si accesul la tratament. Ne ingrijoreaza insa numarul mare de persoane neasigurate si speram ca responsabilii de domeniul sanitar vor coopera pentru a rezolva aceasta problema. Intalnirile au fost pozitive si avem incredere ca vom implementa cu succes initiativa ELPA@home in Romania, un prim pas fiind o campanie de informare si constientizare la nivelul liceelor. In acest scop, un rol central il va juca APAH-RO, un ONG de referinta in promovarea drepturilor pacientilor cu afectiuni hepatice”, a declarat Julio Burman, potrivit unui comunicat remis de APAH-RO.

De asemenea, conform sursei citate, actiunile de testare sunt esentiale in gestionarea problematicii hepatitelor virale, iar actualele masuri luate de autoritatile din Romania pot fi imbunatatite.

Etichete: hepatitele virale, diagnostic hepatita, tratament hepatita, persoane fara asigurare medicala

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Examen pentru medici specialisti, stomatologi si farmacisti, in octombrie 2019

STS a semnat contractul pentru modernizarea sistemului 112

Aparatura care determina non-invaziv fibroza hepatica, la Iasi

Interventii chirurgicale pe cord, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad

La CJAS Caras-Severin s-au incheiat contractarile cu furnizorii de servicii medicale