O alta operatie in premiera, in Romania

22/01/2015

O alta operatie in premiera, in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-alta-operatie-premiera-romania/

sala-de-operatiiLa capitolul performanta, chirurgii din Romania sunt premianti, asta pentru ca mai mereu realizeaza cate o operatie dificila, delicata si de succes. Acum, in tara noastra urmeaza sa fie facut un nou tip de interventie chirurgicala pe cord.

In cadrul unei conferinte de presa, cardiologul Dan Deleanu a anuntat ca in Romania se va face o operatie numita MitraClip.

Tehnica este una este minim invaziva, utila in cazul pacientilor selectionati in urma investigatiilor si permite reducerea “regurgitarii mitrale” cauzata de bolile cardiace ischemice sau non-ischemice, de prolapsul de valva mitrala, sindromul Marfan sau de reumatismul articular.

De asemenea, medicul a explicat si ca aceasta tehnica noua imbunatateste functia cardiaca, scade complicatiile asociate si creste calitatea vietii.

“MitraClip este un cateter ghid si contine la capatul sau clipul si permite delivrarea lui la nivelul foitelor valvei mitrale. Clipul are doua brate, fiecare cu o portiune centrala (“gripper”) care prin unire faciliteaza unirea celor doua foite ale valvei”, a declarat  dr. Deleanu.

Costul unei astfel de interventii care in  Romania se va realiza intr-un centru medical privat, in prima faza,  este de aproximativ 30.000 de euro.

1 Comentarii

  1. stoica says:

    operatia mitra clip am vazur ca ar costa 30000 eur ! Sunt reduceri daca esti salariat si platesti la sanatate? Se poate obtine reduceri prin asigurari de sanatate sau crucea rosie? sau poate sunt alte inlesniri? multumesc pentru raspuns!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: