O adolescenta a inventat un soft pentru diagnosticarea leucemiei

24/05/2013

O adolescenta a inventat un soft pentru diagnosticarea leucemiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-adolescenta-a-inventat-un-soft-pentru-diagnosticarea-leucemiei/

poza compozitia sangeluiO adolescenta in varsta de 18 ani din Florida, SUA, a inventat un soft inovator pentru diagnosticarea leucemiei in sistem informatic. Sistemul de diagnosticare a maladiei functioneaza pe baza unei retele artificiale de neuroni, capabila sa gaseasca o schema genetica pornind de la care poate fi identificat riscul de aparitie a leucemiei in cazul fiecarei persoane.

Programul inventat de Brittany Wenger identifica riscul de leucemie mieloida cronica, o forma de leucemie extrem de agresiva, care determina moartea persoanelor afectate in mai putin de cinci ani, in mai mult de jumatate dintre cazuri.

“Reteaua artificiala”este un program informatic ce ofera un model al neuronilor si al conexiunilor lor, avand capacitatea de a diagnostica intr-un timp mult mai redus in comparatie cu omul. De asemenea, softul favorizeaza dezvoltarea de tratamente impotriva leucemiei mieloide cronice, deoarece vizeaza schemele genetice cele mai susceptibile sa produca boala. “Diferitele tipuri de cancer au fiecare o amprenta moleculara”, a precizat Brittany Wenger.

Inventatoarea softului de diagnisticare a leucemiei mieloide cronice a utilizat deja un sistem de inteligenta artificiala pentru diagnosticarea cancerului mamar. Softul sau, numit Cloud4Cancer, a fost putin modificat pentru depistarea leucemiei, lasand calea deschisa si pentru diagnosticarea altor forme de cancer.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Conf. Dr. Adrian Bighea: Pacientii care au nevoie de recuperare medicala se tem sa vina la spital

Creatorii vaccinului anti-Covid BioNtech /Pfizer, distinsi cu un prestigios premiu

Inspectorii sanitari vor verifica, zilnic, numărul paturilor ATI pentru pacientii Covid

Conditii de participare la Loteria de vaccinare | Premii in valoare de 15.000.000 lei

Dr. G. Dumitra: Nu exista argument impotriva vaccinarii simultane anti-Covid cu alt vaccin