Numarul infectiilor respiratorii, crestere de 16%

13/02/2012

Numarul infectiilor respiratorii, crestere de 16%

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/numarul-infectiilor-respiratorii-crestere-de-16/

infectii respiratorii in cresterePotrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii (MS), in ultima saptamana s-a constatat o intesificare a circulatiei virusurilor gripale de tip AH3N2. Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in zona Moldovei, MS anuntand insa ca nu exista riscul unei epidemii.

Practic, in aceeasi perioada a crescut brusc numarul cazurilor de gripa AH3N2 cu preponderenta in judetul Iasi, unde se constata o incidenta crescuta fata de nivelul national.

Specialistii afirma, totodata, ca de la inceputul supravegherii virusurilor gripale, din saptamana 40 a anului trecut si pana in prezent, au fost confirmate, in total, un numar de 63 de virusuri gripale AH3N2, activitatea gripala fiind de intensitate medie, cu focar local in judetul Iasi si cu cazuri sporadice in alte 15 judete.

MS avertizeaza ca persoanele varstnice, in special cele cu afectiuni cronice cardiace si respiratorii, este bine sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele imbolnavirii sau ale aparitiei complicatiilor afectiunilor existente.

 
Autor: Oana Ciornia
Sursa: PaginaMedicala.ro

Autor: Pagina Medicala

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: