Noul spital judetean Sibiu, exclus din PNRR, construit prin Programul Operational Sanatate

16/02/2023
Noul spital judetean Sibiu, exclus din PNRR, construit prin Programul Operational Sanatate

Noul spital judetean Sibiu, exclus din PNRR, construit prin Programul Operational Sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noul-spital-judetean-sibiu-exclus-din-pnrr-finantat-prin-programul-operational-sanatate/

Proiectul de constructie a noului spital judetean de la Sibiu, exclus de pe lista de investitii in sistemul medical vizata de PNRR, va fi finantat prin Programul Operational Sanatate, a dat asigurari premierul Nicolae Ciuca.

Potrivit demnitarului, acessat este o decizie luata la nivelul coalitiei de guvernare si ca urmeaza a fi continuata prin decizii in privinta bugetarii si de catre Ministerul Sanatatii.

“Sibienii merita sa stie care este viitorul acestui proiect. In PNRR nu a putut fi inclus niciun astfel de spital care a depasit suma de 200-250 milioane de euro pentru ca am avut o conditie de la Comisia Europeana ca din cele 25, minimum 25 de proiecte de spitale care vor fi construite prin finantare din PNRR, cel putin trei sa fie mari si celelalte sa fie de dimensiuni mai mici. Discutand de o suma de aproximativ 1,1 miliarde euro va dati seama ca un singur spital de 500 milioane de euro nu putea sa se incadreze si sa lase spatiul financiar si pentru inca doua spitale mari si 22 mai mici. Ca atare, am luat decizia sa ne incadram in bugetul pe care il avem prin PNRR si prin Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene am stabilit ca prin Programul Operational Sanatate sa asiguram fondurile necesare, inclusiv prin imprumut de la BEI, astfel incat spitalele care au ramas in afara listei aprobate prin PNRR sa poata sa fie finantate. Ca atare, va fi finantat prin Programul Operational Sanatate. Sunt decizii pe care le-am luat la nivelul coalitiei si exista proiectele asumate in bugetarea Programului Operational de Sanatate si acestea sunt. Urmeaza ca ele sa fie aprobate prin decizii la nivelul Ministerului Sanatatii”, a afirmat premierul Nicolae Ciuca, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a adaugat ca politicienii care au promis ca acest proiect al spitalului din Sibiu va fi finantat prin PNRR nu cunosteau la acel moment limitarile privind finantarea pentru spitale stabilite de catre Comisia Europeana pentru PNRR.

Etichete: spitalul judetean sibiu, PNRR, programul operational sanatate, nicolae ciuca

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: