Noua lege a sanatatii ar putea permite spitalelor sa devina fundatii si societati

08/08/2011

Noua lege a sanatatii ar putea permite spitalelor sa devina fundatii si societati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noua-lege-a-sanatatii-ar-putea-permite-spitalelor-sa-devina-fundatii-si-societati/

Noua lege a sanatatii ar putea permite spitalelor sa isi schimbe statutul juridic si sa devina fundatii si societati in subordinea autoritatilor locale sau a MS, pentru a avea un management de calitate si a atrage si folosi eficient fondurile, a spus prof. dr. Cristian Vladescu, citat de Mediafax.

“Acest proiect de lege permite spitalelor sa schimbe statutul juridic si sa devina societati, asociatii sau fundatii, avand acelasi proprietar, respectiv autoritatile locale, Ministerul Sanatatii (MS) sau ministerele cu retea sanitara proprie. Acest sistem care se regaseste in multe tari, pornind de la Anglia, Polonia, tarile Baltice, permite dezvoltarea unui management de calitate. Totodata, politica de personal nu ar mai depinde de Legea Finantelor Publice, ci de nevoile reale ale spitalului”, a declarat Vladescu.

Conform acestuia, un spital ar putea angaja orice medic doreste si, totodata, sa ii ofere salariul pe care si-l va permite prin noul statut juridic.
Managerii spitalelor vor respecta regulile sanitare pentru a intra in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate in vederea decontarii serviciilor efectate. Ei isi pot atrage fonduri suplimentare si pot angaja personalul de care au nevoie, dupa grila societatilor sau a fundatiilor”, a explicat presedintele Comisiei Prezidentiale.

Comisia Prezidentiala pentru Analiza si Elaborarea Politicilor din Domeniul Sanatatii Publice va elabora pana la sfarsitul anului un proiect al noii legi a sanatatii, pe care il va prezenta Ministerului Sanatatii spre analiza si completare.

Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Rezultate pozitive privind vaccinul anti-Covid dezvoltat de Sanofi impreuna cu GSK

Ziua mondiala de lupta impotriva hipertensiunii arteriale

Expertii germani cred ca este necesara a treia doza de vaccin anti-Covid

Citu, despre renuntarea la masca in cazul angajatilor vaccinati: Dupa 1 iunie vom lua aceasta decizie

OMS solicita renuntarea la imunizarea anti-Covid in cazul copiilor, iar vaccinurile sa fie donate tarilor sarace