Stiri medicale

Noua descoperire in recuperarea cognitiva

Data ultimei actualizari: 12/04/2013

Creierul persoanelor in varsta acumuleaza mai usor informatii decat cel al persoanelor tinere prin metoda incercare/eroare. Cel putin asa au descoperit specialistii de la Institutul de Cercetari Rotman si de la Centrul Baycrest despre conditia mintala a persoanelor in varsta, afiliat Universitatii din Toronto, informeaza Mediafax.

Concluziile studiului i-au surprins pe educatorii si medicii specializati in recuperarea cognitiva. Asta pentru ca el contrazice o serie de articole publicate in numeroase reviste stiintifice, potrivit carora comiterea de erori in cursul procesului de invatare prejudiciaza memoria persoanelor in varsta, iar metoda pasiva “fara eroare”, prin memorare, cu raspunsul corect furnizat celui care invata, este mai buna pentru creier.

“Literatura stiintifica a promovat in mod traditional invatarea fara greseala pentru adultii in varsta. Totusi, studiul nostru a aratat ca, atunci cand acestia studiaza o materie conceptuala, in care ei pot sa stabileasca o relatie semnificativa intre erorile lor si informatia corecta pe care trebuie sa o retina, erorile pot juca un rol cu adevarat pozitiv in procesul de invatare”, a precizat Andrée-Ann Cyr, principalul autor al studiului.

 

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.