Noua descoperire in recuperarea cognitiva

26/08/2011

Noua descoperire in recuperarea cognitiva

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noua-descoperire-in-recuperarea-cognitiva/

Creierul persoanelor in varsta acumuleaza mai usor informatii decat cel al persoanelor tinere prin metoda incercare/eroare. Cel putin asa au descoperit specialistii de la Institutul de Cercetari Rotman si de la Centrul Baycrest despre conditia mintala a persoanelor in varsta, afiliat Universitatii din Toronto, informeaza Mediafax.

Concluziile studiului i-au surprins pe educatorii si medicii specializati in recuperarea cognitiva. Asta pentru ca el contrazice o serie de articole publicate in numeroase reviste stiintifice, potrivit carora comiterea de erori in cursul procesului de invatare prejudiciaza memoria persoanelor in varsta, iar metoda pasiva “fara eroare”, prin memorare, cu raspunsul corect furnizat celui care invata, este mai buna pentru creier.

“Literatura stiintifica a promovat in mod traditional invatarea fara greseala pentru adultii in varsta. Totusi, studiul nostru a aratat ca, atunci cand acestia studiaza o materie conceptuala, in care ei pot sa stabileasca o relatie semnificativa intre erorile lor si informatia corecta pe care trebuie sa o retina, erorile pot juca un rol cu adevarat pozitiv in procesul de invatare”, a precizat Andrée-Ann Cyr, principalul autor al studiului.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful OMS a precizat ca donarea de vaccinuri catre tarile sarace trebuie sa se faca in cateva zile, nu luni

Optimizarea platformei de vaccinare pentru optiunea de programare a copiilor din grupa 12-15 ani

Proiectul “Zi libera pentru vaccinare” – respins de Senat

Peste 29.000 de doze de vaccin anti-Covid administrate in cabinetele medicilor de familie

La cinci case de asigurari de sanatate au fost ocupate posturile de directori generali