Noua descoperire in recuperarea cognitiva

26/08/2011

Noua descoperire in recuperarea cognitiva

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noua-descoperire-in-recuperarea-cognitiva/

Creierul persoanelor in varsta acumuleaza mai usor informatii decat cel al persoanelor tinere prin metoda incercare/eroare. Cel putin asa au descoperit specialistii de la Institutul de Cercetari Rotman si de la Centrul Baycrest despre conditia mintala a persoanelor in varsta, afiliat Universitatii din Toronto, informeaza Mediafax.

Concluziile studiului i-au surprins pe educatorii si medicii specializati in recuperarea cognitiva. Asta pentru ca el contrazice o serie de articole publicate in numeroase reviste stiintifice, potrivit carora comiterea de erori in cursul procesului de invatare prejudiciaza memoria persoanelor in varsta, iar metoda pasiva “fara eroare”, prin memorare, cu raspunsul corect furnizat celui care invata, este mai buna pentru creier.

“Literatura stiintifica a promovat in mod traditional invatarea fara greseala pentru adultii in varsta. Totusi, studiul nostru a aratat ca, atunci cand acestia studiaza o materie conceptuala, in care ei pot sa stabileasca o relatie semnificativa intre erorile lor si informatia corecta pe care trebuie sa o retina, erorile pot juca un rol cu adevarat pozitiv in procesul de invatare”, a precizat Andrée-Ann Cyr, principalul autor al studiului.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara