Noua componenta a Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din Romania

27/10/2020

Noua componenta a Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noua-componenta-a-biroului-executiv-al-colegiului-medicilor-din-romania/

De curand, au avut loc alegeri in cadrul Colegiului Medicilor din Romania (CMR) pentru desemnarea presedintelui si a celorlalti membri ai Biroului Executiv.

Astfel, noua echipa de conducere este formata din:

• Presedinte, prof. univ. dr. Daniel Coriu
• Vicepresedinte, Valeria Herdea – Coordonator al Departamentului Economico-Social
• Vicepresedinte, Gheorghe Borcean – Coordonator al Departamentului de Jurisdictie profesionala
• Vicepresedinte, Calin Bumbulut – Coordonator al Departamentului Profesional – Stiintific si Invatamant
• Secretar General, Gindrovel Dumitra – Coordonator al Departamentului de Avizari

Noul presedinte-ales al Colegiului Medicilor din Romania, prof. univ. dr. Daniel Coriu, a transmis si un mesaj la prelurea mandatului sau:

Multumesc tuturor pentru votul de incredere. Aceasta alegere ma responsabilizeaza, dar imi demonstreaza ca schimbarile pe care le-am prezentat public reprezinta dorinte ale comunitatii medicale. Colegiul Medicilor din Romania reprezinta entitatea noastra, a tuturor medicilor. Impreuna trebuie sa luptam pentru profesia medicala, sa dezvoltam profesia de medic si ii asigur pe toti medicii ca doresc un Colegiu al Medicilor pentru toata comunitatea medicala, un Colegiu in care fiecare medic este important si mandru ca este membru al acestui corp profesional. Sunt convins ca, impreuna cu noua echipa de conducere, vom putea si trebuie sa reprezentam cu onoare profesia medicala in dialog cu autoritatile – fie ca vorbim de Presedintie, de Parlamentul Romaniei, de Guvern, de Ministerul Sanatatii, de CNAS, ANMCS, precum si cu orice alta entitate care are legatura cu profesia medicala – si cu societatea in ansamblul ei. De asemenea, consider ca este importanta o armonizare si o dezvoltare continua a relatiei cu colegiile teritoriale, pastrand autonomia si dezvoltand colaborarea, deoarece colegiile judetene reprezinta medicii din teritoriu, iar noi, ca organizatie centrala, trebuie sa ne aliniem proiectele la acelea care sunt intr-adevar importante pentru profesia medicala. Cand m-am hotarat sa candidez pentru aceasta onoranta functie, am facut-o dupa ce am recitit statutul Colegiului Medicilor din Romania si doresc ca in prima mea comunicare publica in calitate de presedinte-ales sa va supun atentiei art. 2, alin. 1 din Statutul Colegiului Medicilor din Romania: <<Ca organizatie profesionala, Colegiul Medicilor din Romania apara demnitatea si promoveaza drepturile si interesele membrilor sai in toate sferele de activitate, apara onoarea, libertatea si independenta profesionala a medicului in exercitarea profesiei, asigura respectarea de catre medici a obligatiilor ce le revin fata de pacient si de sanatatea publica>>“.

Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din Romania este format dintr-un presedinte, trei vicepresedinti si un secretar general, alesi in mod individual de catre Consiliul National, dintre membrii sai.

Biroul Executiv se intruneste o data pe saptamana sau ori de cate ori este cazul, la cererea presedintelui sau a cel putin doi dintre membrii sai, lucreaza legal in prezenta a trei dintre membrii sai si ia decizii valabile cu votul a cel putin trei membri.

Membrii Biroului Executiv isi pot exprima votul asupra unei decizii prin corespondenta, inclusiv in format video sau electronic.

Atributiile Biroului Executiv sunt de a asigura activitatea permanenta a Colegiului Medicilor din Romania; de a aproba angajarea de personal si de a asigura executia bugetului, de a intocmi raportul anual de activitate si gestiune, pe care il supune aprobarii Consiliului National, de a executa hotararile Adunarii Generale Nationale si ale

Consiliului National, de a elabora si supune spre avizarea Consiliului National proiectul bugetului de venituri si cheltuieli pe baza bugetelor locale, de a indeplini orice alte sarcini stabilite de catre Consiliul National si de a informa Consiliul National cu privire la deciziile emise intre sedintele consiliului.

De asemenea, Biroul Executiv coordoneaza activitatea comisiilor de lucru ale Consiliului National. Presedintele Biroului Executiv al Consiliului National este presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Presedintele reprezinta Colegiul Medicilor din Romania in relatiile cu persoanele fizice si juridice din tara si strainatate, incheie contracte si conventii in numele Colegiului Medicilor din Romania cu aprobarea Biroului Executiv, convoaca si conduce sedintele Adunarii Generale Nationale si ale Consiliului National, aduce la indeplinire deciziile Biroului Executiv, hotararile Consiliului National date in sarcina sa si rezolva problemele si lucrarile curente.

Etichete: colegiul medicilor din romania,cmr, birou executiv cmr, dr daniel coriu

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: