Nou medicament generic pentru tratamentul cancerului la san

21/09/2011

Nou medicament generic pentru tratamentul cancerului la san

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nou-medicament-generic-pentru-tratamentul-cancerului-la-san/

In fiecare an in Romania sunt diagnosticate 6.000 de femei cu cancer mamar. Dintre acestea, 2500 de femei mor anual din cauza acestei afectiuni. La nivel european un caz nou se diagnosticheaza la fiecare 2,5 minute.

Al doilea produs din cadrul portofoliului de medicamente indicate in tratamentul cancerului mamar a fost adus in Romania. Acesta, care are ca si substanta activa letrozolul, este indicat in tratamentul cancerului mamar cu receptori hormonali pozitivi, in stadiu incipient, la femeile aflate in postmenopauza.

Medicamentul – aflat pe lista C2

Zequipra (letrozol), din divizia Onconnect a companiei Romastru, este compensat prin prezenta pe lista C2 din cadrul Programului National de Oncologie.

“Oncologia este un domeniu pentru care sunt foarte multe de facut in Romania, mai ales in ceea ce priveste responsabilitatea sociala fata de pacienti si fata de educatia lor medicala. In acelasi timp se impune oferirea suportului in ceea ce priveste terapia in sine si nu in ultimul rand suportul pentru partea psihologica, respectiv suportul adresat modului in care pacientii gestioneaza afectiv boala si sansele lor de insanatosire”, a explicat dr. Isabela Komporaly, coordonatorul diviziei.

Lansarea medicamentului continua seria lansarilor pe care compania le-a facut in anul 2011 pe piata de oncologie si nu numai, ca parte a strategiei de diversificare a portofoliului de produse prin accesarea pietei de medicamente generice.

Autor: Claudia Spridon

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: