Noi terapii bazate pe bacterii pentru a lupta contra obezitatii

29/08/2013

slabitObezitatea ar putea afecta peste 700 milioane de persoane in 2015, conform estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Un factor de risc ridicat in cazul persoanelor care se confrunta cu obezitatea este relationat cu maladii metabolice si cardiovasculare pe care le pot suferi persoanele supraponderale.

Noi terapii bazate pe bacterii pentru a lupta contra obezitatii

Doua studii realizate de Institutul National de Cercetare Agronimica (INRA), cu parteneri francezi si internationali aduc in discutie  posibilitatea de realizare de marketeri bacterieni specifici pentru identificarea persoanelor cu risc crescut de a deveni supraonderali si de a suferi de o maladie metabolica.

In urma studiilor realizate, cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele sarace in bacterii intestinale (360.000 gene microbiene diferite) prezinta un risc mai mare fata de persoanele din al doilea grup (cu 580.000 gene microbiene) de a face maladii metabolice.

In acelasi timp, persoanele din primul grup, cu un numar scazut de bacterii intestinale, erau mai expuse riscului de a creste in greutate cu timpul.

Afectiunile hepatice si cardiovasculare relationate cu diversitatea florei intestinale

Unul din studiile realizate in Franta pe 49 de persoane obeze sau supraponderale a arata ca microbiota (diversitatea florei intestinale) poate reduce complicatiile legate de obezitate, precum excesul de colesterol, diabetul, afectiunile hepatice si cardiovasculare.

Regimul alimentar in acest caz recomandat de cercetatori este unul bogat in fibre, fructe si legume, urmat timp de 12 saptamani, regim care ar putea ameliora diversitatea florei intestinale.

In acelasi timp, realizatorii studiilor au ajuns la concluzia ca regimul alimentar special la persoanele sarace in specii bacteriene nu a permis vindecarea inflamatiilor cronice generate de obezitate.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Societatea de Neuropatie Diabetica: Screeningul pentru neuropatie diabetica este obligatoriu in lupta impotriva diabetului

Pintea: Multi medici se intorc din strainatate/ Anul acesta au plecat mai putini

INSP: 28 de de cazuri de gripa confirmate in acest sezon

Dancila: Unitatile sanitare din ambulatoriu aflate in proces de acreditare vor putea furniza servicii medicale in 2019

Ministerul Sanatatii extinde la nivel national programul de tromboliza intravenoasa