Noi reglementari privind serviciile farmaceutice

24/08/2018

Noi reglementari privind serviciile farmaceutice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noi-reglementari-privind-serviciile-farmaceutice/


Unitatile farmaceutice care practica preturi cu amanuntul mai mari decat cele aprobate de Ministerul Sanatatii sau care vor elibera medicamente fara pret de producator aprobat de minister vor fi sanctionate, potrivit unui act normativ adoptat in sedinta de joi a Executivului.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii, Guvernul a aprobat o ordonanta pentru modificarea si completarea Legii farmaciei nr. 266/2008 care are ca scop asigurarea accesului pacientilor la tratament medicamentos si la servicii farmaceutice de calitate, relateaza si Agerpres.

Actul normativ prevede sanctiuni care se vor aplica unitatilor farmaceutice in cazul eliberarii de medicamente fara pret de producator aprobat de Ministerul Sanatatii sau in cazul practicarii unor preturi cu amanuntul mai mari decat cele aprobate de Ministerul Sanatatii, conform prevederilor legale, precizeaza sursa citata.

De asemenea, sunt prevazute sanctiuni pentru unitatile farmaceutice care nu detin autorizatie de functionare emisa de Ministerul Sanatatii in conformitate cu prevederile legale pentru vanzarea si eliberarea on-line a medicamentelor care se elibereaza fara prescriptie medicala.

Continut educational:

Potrivit sursei citate, inspectia de autorizare a unitatilor farmaceutice, care pana in prezent este realizata de Ministerul Sanatatii, va trece in sarcina Directiilor de Sanatate Publica. In acelasi timp, actul normativ aprobat joi mai prevede ca inspectia de supraveghere a activitatii unitatilor farmaceutice va fi exercitata de catre personalul imputernicit din cadrul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, mai relateaza sursa mentionata.

Ministerul Sanatatii va elabora normele de aplicare a ordonantei in termen de 60 de zile de la data publicarii actului normativ in Monitorul Oficial.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19