Noi nereguli sesizate in unitatile medicale

08/07/2013

Noi nereguli sesizate in unitatile medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noi-nereguli-sesizate-in-unitatile-medicale/

Noi nereguli sesizate in unitatile medicaleSectiile de terapie intensiva neonatala si de chirurgie cardiovasculara sunt principalele vizate in urma inspectiilor efectuate de Eugen Nicolaescu. Neregularitatile semnalate in sectiile Spitalului Clinic de Urgenta pentru copii “Marie Curie” sunt dublate de lipsa personalului de specialitate. Care ar fi solutiile de eficientizare a managementului spitalului?

 

 

 

Problemele majore ale Spitalului “Marie Curie”

 Lipsa unui management eficient care sa atraga personal medical specializat, lipsa demararii investitiilor si absenta unui plan si a unei strategii eficiente sunt principalele puncte de critica semnalate de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Concluziile au fost trase in urma verificarii mai multor sectii ale Spitalului “Marie Curie”, sectia de terapie intensive neonatala, sectia de chirurgie cardiovasculara, cea de reanimare, blocul operator neurochirurgie. Ministrul Sanatatii a luat in vedere si sugestiile primite de la parintii ai caror copii beneficiaza de tratament la Spitalul “Marie Curie”.

 

Masurile de urgenta

 In urma neregulilor sesizate, Eugen Nicolaescu a cerut conducerii spitalului sa indeplineasca doua cerinte majore: sa scoata posturile vacante la concurs pentru atragerea personalului medical de specialitate si sa demareze o strategie de atragere a specialistilor la Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii “Marie Curie”.

 

Chirurgia cardiaca pediatrica la Spitalul “Marie Curie”

 In vederea unor viitoare interventii de specialitate in chirurgia cardiaca pediatrica, o echipa de medici si asistenti vor urma un stagiu de pregatire printr-un acord incheiat cu o clinica de specialitate din Milano.

 

Sursa: Comunicate Medicale                                                

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: