Stiri medicale

Noi avertizari despre canicula

Data ultimei actualizari: 27/08/2012

CaniculaMinisterul Sanatatii avertizeaza ca in urmatoarele zile, Capitala si 21 de judete vor fi sub avertizare cod galben de canicula si recomanda populatiei sa urmeze sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11 si 18.

Medicii sfatuiesc populatia ca  in fiecare zi  sa consume cat mai multe  fructe si legume proaspete(pepene galben, rosu, prune, castraveti, rosii) deoarece acestea contin o mare cantitate de apa. O doza de iaurt produce aceeasi hidratare ca si un pahar de apa. Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii. Este obligatorie evitarea bauturilor cu continut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

Este recomandat sa evitam activitatile in exterior care necesita un consum mare de energie, iar in cazul in care nu pot fi evitate sa folosim o tinuta adecvata:palarii de soare, haine lejere si ample, din fibre naturale, de culori deschise.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.