Nicolae Banicioiu: Atentionare cu privire la afectiunile cauzate de temperaturile ridicate

05/08/2014

Nicolae Banicioiu: Atentionare cu privire la afectiunile cauzate de temperaturile ridicate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nicolae-banicioiu-atentionare-cu-privire-la-afectiunile-cauzate-de-temperaturile-ridicate/

cancer-de-col-uterinCanicula si inundatiile din tara au pus in alerta autoritatile din Romania. Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, cere Directiilor de Sanatate Publica sa colaboreze cu autoritatile locale pentru amenajarea punctelor de asistenta a populatiei in caz de nevoie.

Nicolae Banicioiu: Trebuie asigurat numarul optim de personal si de medicamente

“Au fost atentionate si unitatile de primiri urgente pentru a asigura numarul optim de personal si cantitatea de medicamente necesare in tratamentul afectiunilor specifice acestei perioade”, se precizeaza in comunicatul de presa emis de ministerul Sanatatii.

Personalul medical trebuie sa previna riscurile cauzate de temperaturile fluctuante

Pentru a scadea cat mai mult riscul afectiunilor cauzate de temperaturile ridicate, ministerul Sanatatii face un apel catre medici sa le recomande pacientilor masuri suplimentare de precautie in aceasta perioada.

Specialistii nu recomanda expunerea prelungita la soare intre orele 11.00 si 18.00. De asemenea, atentioneaza asupra importantei hidratarii suficiente si a consumului suficient de fructe si legume.

Este contraindicat consumul de alcool si bauturi puternic cofeinizate.

In zonele afectate de inundatii trebuie prevenite infectiile

Ministerul Sanatatii atrage atentia si asupra pericolului de infectii in cazul zonelor afectate de inundatii.

Medicii trebuie sa recomande populatiei din aceste zone sa nu bea apa din fantani si sa pastreze o igiena corporala atenta.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: