NHS (Marea Britanie): Angajament de eliminare a cancerului cervical pana in 2040

15/11/2023
NHS (Marea Britanie): Angajament de eliminare a cancerului cervical pana in 2040

NHS (Marea Britanie): Angajament de eliminare a cancerului cervical pana in 2040

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nhs-marea-britanie-angajament-de-eliminare-a-cancerului-cervical-pana-in-2040/

Conducerea Sistemului National de Sanatate (NHS) din Marea Britanie si-a luat angajamentul eliminarii cancerului cervical, in Anglia, pana in 2040, potrivit DPA, PA Media si Agerpres.

Potrivit directoarei NHS, Amanda Pritchard, in urma campaniei de vaccinare in scoli combinata cu screeningul cervical, boala este pe cale de a fi eradicata. Anglia este una dintre primele tari din lume care isi ia un astfel de angajament in urmatoarele doua decenii.

Astfel, NHS isi va accelera eforturile pentru a vaccina mai multe persoane – inclusiv in campanii desfasurate in biblioteci si centre sportive -, dar si pentru a creste numarul femeilor care efectueaza screeninguri.

Potrivit surselor citate, in Anglia, vaccinul anti-HPV este administrat baietilor si fetelor cu varste de 12-13 ani, precum si persoanelor care prezinta un risc ridicat in ceea ce priveste HPV.

Potrivit noilor planuri, personalul medical urmeaza sa primeasca sprijin pentru a identifica persoanele care au cea mai mare nevoie de acest vaccin, prin campanii de informare si de vaccinare in locuri unde oamenii studiaza sau socializeaza, cum ar fi biblioteci, centre comunitare, facilitati sportive si pentru petrecerea timpului liber.

Totodata, NHS va depune eforturi pentru a spori numarul femeilor care efectueaza screeninguri cervicale si se va asigura ca cele care nu se prezinta la programari vor primi mesaje de reamintire.

Etichete: cancerul cervical, vaccin anti HPV, NSH

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: