Nelu Tataru: Sunt cateva cazuri de reinfectare cu noul coronavirus pe care le studiem

03/09/2020

Nelu Tataru: Sunt cateva cazuri de reinfectare cu noul coronavirus pe care le studiem

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nelu-tataru-sunt-cateva-cazuri-declarate-de-reinfectare-cu-noul-coronavirus-pe-care-acum-le-studiem/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca la nivelul tarii exista cateva cazuri de reinfectare cu noul coronavirus, care in acest moment sunt studiate de specialisti.

“Se discuta la nivelul grupurilor stiintifice reinfectari in contextul unor posibile tulpini noi aparute. (…) Sunt cateva cazuri care au fost declarate (in Romania n.r.), dar in acest moment le studiem”, a declarat Ministrul sanatatii, potrivit Agerpres.

Totodata, ministrul a reiterat faptul ca Romania este acum in cea de-a doua faza a primului val pandemic, pe un platou care spera sa poata fi mentinut in conditiile in care luna septembrie va fi una aglomerata si grea, din cauza inceperii anului scolar, a alegerilor, dar si a reintoarcerii romanilor din concedii.

“Suntem in cea de-a doua faza a primului val pandemic. Suntem pe acel platou pe care sper sa il mentinem in contextul unei luni septembrie destul de aglomerate si cu o crestere pe care preconizam speram noi mica a numarului de cazuri de la o zi la alta. (…) Ne pregatim pentru o luna destul de grea atat pentru cei care gestionam (…), cat si pentru cei care vor contribui la mentinerea unei stari sau a unei situatii pe care sa o putem controla”, a mai spus ministrul Tataru, conform sursei citate.

Etichete: reinfectare coronavirus, reinfectare covid, pandemie romania

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Bani in plus de la Banca Mondiala pentru imbunatatirea calitatii si eficientei sistemului sanitar romanesc

Cum se descarca adeverinta de vaccinare in 6 pasi

Jumatate din populatia adulta din UE a primit cel putin o doza de vaccin anti-Covid

Coriu: Invocarea erorii umane este cea mai usoara abordare, uneori chiar cei mai buni specialisti pot sa greseasca

Observatorul de Sanatate: In Romania nu exista inca o cultura a raportarii erorilor in practicile sistemului medical