Nelu Tataru: As fi vrut ca cei care ne contesta astazi sa fi vorbit in urma cu o luna

14/05/2020
Nelu Tataru: As fi vrut ca cei care ne contesta astazi sa fi vorbit in urma cu o luna

Nelu Tataru: As fi vrut ca cei care ne contesta astazi sa fi vorbit in urma cu o luna

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nelu-tataru-as-fi-vrut-ca-cei-care-ne-contesta-astazi-sa-fi-vorbit-in-urma-cu-o-luna/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca cei care contesta masurile luate de Guvern in perioada pandemiei ar fi trebuit sa vorbeasca in urma cu o luna si nu acum cand situatia se redreseaza.

“As fi vrut ca cei care contesta astazi sa fi vorbit si acum o luna (…) cand eram foarte putini pe baricade si un corp medical lipsit de resurse incerca sa stapaneasca o pandemie. (…) Noi am inceput sa gestionam sa monitorizam inca de pe 23 ianuarie cand am creat acel grup de lucru pentru monitorizarea si managementul posibilelor infectii cu coronavirus, cand epidemia aparuse in China. (…) Primul caz in Romania a fost pe 26 februarie si inca o data vreau sa repet: ganditi-va, pe 26 februarie noi aveam un caz, iar Spania avea doua. Hai sa urmarim evolutia si sa vedem ce s-a intamplat din acel moment. (…) Ganditi-va ca la acest moment, in aceasta pandemie, am putut vedea starea unui sistem medical din Romania la 30 de ani dupa Revolutie, 30 de ani in care nu s-a intamplat aproape nimic, in care am gasit visteriile goale, depozitele goale, am gasit discrepante mari intre management si corpul medical”, a afirmat ministrul Sanatatii, la Realitatea Plus, citat si de Agerpres.

Totodata, el a adaugat ca toate persoanele care au lucrat in unitatile medicale si au avut legatura cu bolnavi COVID vor beneficia de stimulent financiar de 2.500 de lei, precizand ca listele cu persoanele indreptatite vor fi facute la nivelul fiecarei unitati medicale, de catre conducerile acestora.

Potrivit demnitarului, plata se va face din banii Ministerului Sanatatii, cel mai probabil luna aceasta, urmand sa fie recuperati din fondurile europene puse la dispozitie in acest scop.

Etichete: nelu tataru, ministrul sanatatii, masuri preventie coronavirus, epidemie covid-19 romania, stimulent financiar cadre medicale

autor

Autor: Adriana Pavel

3 Comentarii

 1. Ana Mihaela says:

  Da,este OK,dar l-as intreba pe domnul ministru cand se vor platii facturile de vaccinare ?Nu au fost onorate incepand cu luna noiembrie 2019

 2. Dana says:

  Este inadmisibil sa te folosesti de acesti oameni, le promiti un stimulent pe care nici macar nu l au solicitat si nu te tii de promisiune!! Ei pot afla foarte usor cine a fost in 1 linie, medicii infectati sunt raportati la DSP uri si direct la MS, pentru plata stimulentelor acestora nu aveau nevoie deraportari din partea managerilor!

 3. Laura says:

  Și noi medicii de familie am stat în prima linie doar cu măști și mănuși, făcând și treaba marilor specialiști care s-au baricadat în policlinici sau și-au luat concediu.
  Cu noi cum rămâne când vine vorba de remunerație?
  Consultațiile sunt mai puține dar mult mai riscante, iar noi suntem plătiți pe consultații

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: