MS: Recunoasterea diplomelor pentru personalul medical in Uniunea Europeana

10/05/2013

MS: Recunoasterea diplomelor pentru personalul medical in Uniunea Europeana

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-recunoasterea-diplomelor-pentru-personalul-medical-in-uniunea-europeana/

poza ministerul sanatatiiCategoriile si conditiile de eliberare a certificatelor necesare recunoasterii in Uniunea Europeana a titlurilor romanesti in profesia de medic, medic dentist, asistent medical generalist si moasa – informatii preluate de pe http://www.ms.gov.ro/?pag=50

Aceste documente se elibereaza numai medicilor, medicilor dentisti, farmacistilor, asistentilor medicali generalisti si moaselor care intrunesc conditiile de  cetatenie, ascendenta, filiatie, casatorie si rezidenta prevazute de lege si care au dobandit formarea in profesie pe teritoriul Romaniei.

In cazul titularilor de  diplome, certficate si alte titluri de medic, medic dentist, farmacist, asistent medical  generalist si moasa eliberate de un stat tert si echivalate conform legii, care au exercitat efectiv si legal activitatea profesionala in baza acestor  titluri de calificare pe o durata de 3 ani in Romania, Ministerul Sanatatii elibereaza o adeverinta care atesta aceasta experienta profesionala necesara procedurii de recunoastere in celelalte state  membre.

Documente necesare eliberarii acestei adeverinte

 • cerere in care se vor preciza si  datele de contact;
 • copie act de identitate;
 • copie legalizata dupa atestatul de echivalare;
 • copie legalizata dupa diploma echivalata;
 • copie legalizata dupa foaia matricola;
 • copie dupa cartea de munca sau adeverinta de la unitatea angajatoare din care sa rezulte  experienta profesionala de 3 ani;
 • copie dupa documentele de schimbare a numelui.

Certificatele/adeverintele  se elibereaza in termen de 30 zile lucratoare, de la data inregistrarii dosarului complet la Registratura Ministerului Sanatatii. Aceste documente se elibereaza titularului sau unei persoane imputernicite de catre acesta prin procura notariala.

Pentru a va informa in privinta categoriilor de certificate si a conditiilor de eliberare, accesati siteul Ministerului Sanatatii, respectiv pagina in care sunt detaliate informatiile despre recunoasterea diplomelor in Uniunea Europeana, pentru medici, asistenti medicali generalisti si moaseclick aici.

 

Autor: Elena Gherasim

4 Comentarii

 1. Mirela says:

  Am terminat in 1992 Liceul Sanitar .Din 1995 sint in Germania ,Liceul sanitar nu mi-a fost recunoscut ,m-a ajutat doar sa fac o recunoastere in Germania ca persoana calificata pt. caminele de batrini.In 2012-2015 am facut din nou postliceala sanitara in Romania.De ce acte mai am nevoie din Romania pentru a-mi recunoaste diploma in Germania.Multumesc anticipat.
  Mirela Fleps

 2. Mihaela says:

  Buna ziua!va rog frumos sa ma ajutati,am niste neclaritati,am terminat in2000 scoala postliceala sanitara,am lucrat 1 an si jumatate in Romania ca asistenta medicala,apoi am plecat in Italia si mi-am recunoscut diploma ,am lucrat 10 ani ca asistenta medicala,acum sunt in Germania si am nevoie de recunoasterea diplomei in uniunea europeana,cei 10 ani sunt valabili in Romania,la ministeru sanatatii ptr recunoasterea diplomei de asistenta? Ce trebuie sa fac? Va multumesc frumos,astept email.o zi buna!

 3. Natalia says:

  Buna ziua, am asa o intrebare. Ani in urma mi-am echivalat diploma de medic dentst in Romania, am lucrat mai mult de 3 ani dar nu am cetatenie Romana, sunt Moldovianca. acum vreau sa plec cu lkucru in Italia, Acu zilele astea trebuie sa primesc cetatenie Romina. Dupa ce voi avea cetatenia Romana de la minister imi dati certificatul de conformitate? specific ca la momentul recunoasterii diplomei nu aviam cetatenie Romana . va multumesc pentru disponibilitate si va urez o zi buna.

  • Irina says:

   Buna seara. Ati reusit sa faceti ceftificatul de conformirptate? Eu tot sunt de la moldova si muncesc in romania . Vreu sa plec in franta, si nu stiu cum sa fac rost de acte, si daca puteti sa ma Ajutati cu sfat cum sa fac.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: