MS: Peste 400 de milioane de euro investite in digitalizarea sistemului de sanatate din Romania

29/11/2023
MS: Peste 400 de milioane de euro investite in digitalizarea sistemului de sanatate din Romania

MS: Peste 400 de milioane de euro investite in digitalizarea sistemului de sanatate din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-peste-400-de-milioane-de-euro-investite-in-digitalizarea-sistemului-de-sanatate-din-romania/

Peste 400 de milioane de euro sunt investite in digitalizarea sistemului de sanatate din Romania, prin PNRR si fonduri europene. In cadrul reuniunii eHealth, de la la Bruxelles, la care participa si secretarul de stat Alexandru Rogobete, au fost prezentate si dezbatute planurile de actiune pentru digitalizarea sistemului de sanatate din Romania.

Potrivit Ministerului Sanatatii, dezvoltarea infrastructurii digitale la nivelul spitalelor, prescriptia digitala si dosarul electronic al pacientului se afla printre prioritatile majore. Alte elemente esentiale tin de interoperabilitatea sistemelor digitale din sanatate, atat la nivelul Romaniei, cat si al statelor membre.

Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii a participat la adoptarea ghidurilor de finantare in statele membre pentru realizarea de sisteme digitale comune. Acestea ar include rezultatele de laborator, investigatiile imagistice si fisele de externare.

“Sistemul de sanatate din Romania face un veritabil salt in timp, de la a functiona exclusiv pe hartie, la digitalizare si management medical smart. Numai in ultimele 12 luni am primit o infuzie de aproximativ 400 de milioane de euro, din PNRR, pentru proiecte de digitalizare. Sunt proiecte concrete care functioneaza si isi produc efectele”, a declarat Alexandru Rogobete, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, responsabil cu implementarea PNNR in Sanatate.

“Realizarea unor sisteme digitale integrate si interoperabile este in sprijinul pacientilor din Romania. Castigam timp, reducem erorile si suntem interconectati intr-o retea europeana de sanatate. Am prezentat in cadrul sedintei eHealth organizata de Comisia Europeana necesitatea unui organism de coordonare si integrare a datelor din sanatate”, a mai subliniat Alexandru Rogobete.

Etichete: digitalizarea sistemului de sanatate, PNRR, alexandru rogobete

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: