MS nu poate confirma sau infirma daca Nicolae Banicioiu ar fi primit informari SRI despre Hexi Pharma

22/06/2016

MS nu poate confirma sau infirma daca Nicolae Banicioiu ar fi primit informari SRI despre Hexi Pharma

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-nu-poate-confirma-sau-infirma-daca-nicolae-banicioiu-ar-fi-primit-informari-sri-despre-hexi-pharma/

msMinisterul Sanatatii sustine, intr-un comunicat, ca nu poate confirma sau infirma faptul ca fostul ministru Nicolae Banicioiu ar fi primit informari de la Serviciul Roman de Informatii in care sa fi fost mentionat in clar numele companiei Hexi Pharma.

Conform comunicatului emis miercuri de Ministerul Sanatatii , informarile SRI pe care le primeste un ministru sunt la cel mai inalt nivel de clasificare din institutia respectiva si numai ministrul are acces la acestea.

“In ceea ce priveste actiunile de control efectuate de Corpul de control al Ministerului Sanatatii la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca a existat una singura in anul 2015, care s-a desfasurat in perioada 9.02.2015 — 13.02.2015. Aceasta actiune era prevazuta in planul anual de control si a avut urmatoarele tematici: verificarea activitatii economico-financiare in perioada 1.01.2014 — februarie 2015, verificarea modului de incasare a veniturilor proprii din serviciile medicale de specialitate prestate, validate si invalidate de Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti in perioada 01.01.2013 — februarie 2015, verificarea modului de incadrare cu personal si acordarea sporurilor, verificarea respectarii conditiilor igienico-sanitare in unitatea sanitara, alte aspecte considerate relevante”, scrie in comunicatul de presa.

Potrivit sursei citate, Corpul de control nu a verificat produse ale companiei Hexi Pharma, problema nefiind trecuta in actiunile tematice.

“In ceea ce priveste conditiile igienico-sanitare, au fost constatate deficiente in principal la proceduri nerespectate si la amenajarea improprie a unor spatii”, mai scrie in comunicatul MS.

In document se mai precizeaza ca mentioneaza ca raportul Corpului de control a fost transmis catre Camera de Conturi Cluj, ANRMAP, Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj, CAS Cluj si Colegiul Medicilor Cluj pe baza altor concluzii din celelalte tematici de control.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Hotarare privind nivelul alocatiilor de hrana din unitatile sanitare publice

Peste 950 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determina ingrijorare, in Romania

Varianta indiana a coronavirusului, descrisa drept dublu mutanta, starneste ingrijorare

Prioritatile noului ministru al Sanatatii, Ioana Mihaila

Mihaila: Vom transmite Guvernului o OUG prin care sa facilitam vaccinarea la medicul de familie