Ministerul Sanatatii nu are bani pentru salariile din decembrie ale 74.000 de angajati

18/11/2021
Ministerul Sanatatii nu are bani pentru salariile din decembrie ale 74.000 de angajati

Ministerul Sanatatii nu are bani pentru salariile din decembrie ale 74.000 de angajati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-nu-are-bani-pentru-salariile-din-decembrie-ale-74-000-de-angajati/

Ministrul interimar al Sanatatii, Cseke Attila, spune ca nu sunt bani in bugetul institutiei pentru salariile din decembrie ale 74.000 de angajati, dar ca se lucreaza la solutii.

“Pe partea de buget al Ministerului Sanatatii, ceea ce finantam noi, cheltuieli de personal, avem 74.000 de angajati in sistemul bugetar de sanatate care trebuie sa primesca salariul (…) pentru luna decembrie, care inseamna salariul pentru munca desfasurata in noiembrie. Nu avem asigurata aceasta suma. Solutiile pot fi gasite, resurse financiare am inteles de la Ministerul de Finante ca exista. Exista solutia legala, juridica, prin care acest lucru se rezolva. Inca nu am depasit o anumita limita care nu poate fi estimata sau in care am intra in intarziere de plata a salariilor la 15 decembrie, dar sigur am semnalat aceasta problema, pentru ca trebuie sa fim preventivi si sa nu ajungem intr-o asemenea situatie”, a declarat Cseke Attila, la Digi 24, citat si de Agerpres.

Potrivit ministrului, in randul acestor angajati sunt cei de la Unitatile de Primiri Urgente, DSP-uri, serviciile de Ambulanta si rezidentii din sistem.

El a subliniat ca la Ministerul de Finante se lucreaza la solutii pentru plata acestor salarii.

“Se lucreaza la acest lucru, pot sa confirm, cei din Ministerul de Finante ne-au confirmat acest lucru, daca exista o alta solutie juridica decat o rectificare prin care aceste sume sa ajunga in bugetul Ministerului Sanatatii pe proceduri legale (…) se lucreaza la mai multe ipoteze, cea mai usoara solutie la indemana e dupa momentul formarii Guvernului printr-o rectificare bugetara”, a mai adaugat Cseke Attila.

Etichete: salarii sistemul de sanatate, bani salarii ministerul sanatatii, buget ministerul sanatatii

 

autor

Autor: Adriana Pavel

3 Comentarii

  1. Ion Vatamaniuc says:

    in schimb, CAS Iasi cere in Instanta marirea salariilor angajatiilor si cu surplusul penalizarilor si la rata inflatiei devalizand fondurile CAS, in Romania ducandu-se nu de putine ori o politica de santaj si linsaj mediatic a medicilor

  2. Ion Vatamaniuc says:

    in schimb, CAS Iasi cere in Instanta marirea salariilor angajatiilor si cu surplusul penalizarilor si la rata inflatiei devalizand fondurile CAS, in Romania ducand-se nu de putine ori o politica de santaj si linsaj mediatic a medicilor

  3. Garbis Cristina says:

    Pai atunci Nu ne mai prezentam la muncă…doar de fiecare dată în această pandemie , noi am fost primii loviți. Upu și colegii de la ambulanță au dus greul. De acum sa il ducă alții, gen dl Citu, gen ministrul sănătății, gen Iohannis, gen Sosoaca….

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: