MS: Medicul de familie, primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se indreapta

19/05/2022
MS: Medicul de familie, primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se indreapta

MS: Medicul de familie, primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se indreapta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-medicul-de-familie-primul-profesionist-din-sistemul-sanitar-la-care-pacientul-se-indreapta/

Medicul de familie trebuie sa fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se indreapta pentru consult, indrumare si tratament, transmite Ministerul Sanatatii, intr-un mesaj transmis de Ziua Internationala a medicului de familie marcata anual la data de 19 mai.

Potrivit sursei citate, Ziua Internationala a medicului de familie reprezinta prilejul de a sublinia, inca o data, importanta medicinei primare si a preventiei.

“Medicul de familie trebuie sa fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se indreapta pentru consult, indrumare si tratament. Rolul esential al cabinetului de medicina de familie este acela de a oferi asistenta medicala. El are o importanta majora in promovarea preventiei si a unui stil de viata sanatos.
Ministerul Sanatatii apreciaza activitatea medicilor de familie si cunoaste nevoile, dar si responsabilitatile, acestui sector. In anul 2022, bugetul pentru medicina de familie a fost majorat cu 22 de procente.”, transmite Ministerul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, tot in acest an, medicii de familie au fost implicati in testarea gratiuta a persoanelor pentru COVID-19. In conformitate cu noile politici sanitare, de la 1 iulie 2022 vaccinarea anti-COVID-19 va fi realizata numai in cabinetele medicilor de familie.

“Conducerea Ministerului Sanatatii urmareste un parteneriat solid cu medicii de familie si, in aceasta zi festiva, transmite salutul si respectul pentru acesti profesionisti! Mult succes!”, a mai precizat ministerul.

Etichete: medicul de familie, ziua internationala a medicului de familie, ms

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: