Cojan (CNAS): Medicul de familie este cea mai importanta veriga in ingrijirea populatiei

19/05/2022
Cojan (CNAS): Medicul de familie este cea mai importanta veriga in ingrijirea populatiei

Cojan (CNAS): Medicul de familie este cea mai importanta veriga in ingrijirea populatiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cojan-cnas-medicul-de-familie-este-cea-mai-importanta-veriga-in-ingrijirea-populatiei/

Rolul medicului de familie este esential in sistemul de sanatate si fiecare dintre noi realizeaza acest lucru atunci cand se confrunta cu o problema de sanatate, spune Adela Cojan, presedintele CNAS, intr-un mesaj transmis de Ziua Mondiala a Medicului de Familie.

La data de 19 mai sarbatorim Ziua Internationala a Medicului de Familie, stabilita de WONCA, organismul profesional mondial al medicilor de familie.

Medicul de familie este cea mai importanta veriga in ingrijirea populatiei. Rolul medicului de familie este esential in sistemul de sanatate si fiecare dintre noi realizeaza acest lucru atunci cand se confrunta cu o problema de sanatate. In pandemie am realizat acest lucru mai mult ca oricand. Astazi este inca un prilej de a le multumi medicilor de familie pentru devotamentul si profesionalismul de care dau dovada in ingrijirea pacientilor.

Insa ingrijirea primara nu inseamna doar tratarea unor afectiuni, ci si prevenirea aparitiei lor. Presiunea responsabilitatii care a apasat pe umerii medicului de familie in pandemie a facut aproape imposibila activitatea in domeniul preventiei. Este timpul sa ii ajutam sa aiba grija de sanatatea noastra, sa mergem la medicul nostru de familie si atunci cand nu ne supara nimic, pentru ca acesta sa ne poata ajuta sa ne mentinem starea de sanatate sau sa depisteze la timp unele afectiuni fara simptome, care, pe termen lung, ne pun in pericol sanatatea sau chiar viata.”, scrie in mesajul presedintelui CNAS.

Adela Cojan le-a mai multumit medicilor de familie “pentru pasiunea si daruirea de care dau dovada in fiecare zi” si i-a asigurat de intreaga apreciere.

Etichete: ziua medicului de familie, rolul medicului de familie, adela cojan, cnas

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: