Ziua Medicului de Familie | SNMF: Mesajul nostru este unul care pledeaza pentru pace

19/05/2022
Ziua Medicului de Familie | SNMF: Mesajul nostru este unul care pledeaza pentru pace

Ziua Medicului de Familie | SNMF: Mesajul nostru este unul care pledeaza pentru pace

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-mondiala-a-medicului-de-familie-snmf-mesajul-nostru-este-unul-care-pledeaza-pentru-pace/

19 mai este ziua in care medicul de familie din intreaga lume este celebrat. Astazi este Ziua Mondiala a Medicului de Familie, a profesionistului medical care cunoaste cel mai bine nu doar pacientul, dar si familia acestuia.

E un bun prilej pentru urari si felicitari, dar e in aceeasi masura o ocazie de a transmite mesaje de solidaritate si multumiri celor omagiati in aceasta zi.

Societatea Nationala de Medicina Familiei transmite si pe aceasta cale tuturor practicienilor de medicina primara din lume felicitari si incurajari.

“In mod special, gandurile noastre se indreapta astazi spre colegii din Ucraina, care au trecut de la linia intai a luptei impotriva COVID-19 direct in linia intai a unui razboi nemilos si nedrept. Forma noastra de solidaritate se poate exprima atat prin mesaje de sustinere, dar si prin fapte: medicii de familie din Romania au preluat in grija lor asistenta medicala primara a refugiatilor, fac voluntariat in taberele de refugiati si participa in campaniile de sustinere a victimelor de razboi si a colegilor din Ucraina.”, transmite SNMF intr-un comunivcat remis Formare Medicala.

Ca oameni, dar mai ales ca medici, stim ca ororile unui razboi nu afecteaza doar starea de sanatate fizica a celor care lupta sau a celor care fug din fata atacurilor, ci si starea sufleteasca si mentala a tuturor, indiferent de care parte a baricadei se afla. De aceea, mesajul nostru principal este unul care pledeaza pentru pace si pentru transferarea disputelor politice in planul negocierilor diplomatice. „E dureros si absurd ca, intr-o vreme in care medicina se avanta spre tehnologii si solutii de imbunatatire a calitatii vietii, medicii sa fie nevoiti sa trateze rani de arma sau victime ale exploziilor”, declara dr. Dina Mergeani, presedinte SNMF.

In plan intern, medicina de familie devine, pe zi ce trece, un sistem tot mai puternic si mai eficient, care aduce beneficii pacientilor, structurilor de asistenta medicala, dar si profesionistilor din domeniu.

Nu trebuie sa uitam ca medicul de familie, in acceptiunea generala, nu e doar doctorul de la cabinet, ci intreaga echipa care se ocupa de sanatatea pacientilor, asa ca, aceasta zi e dedicata deopotriva intregului personal din reteaua primara. Cu totii am intrat in prima linie in lupta anti COVID-19 si iata, acum, cand aparent aceasta pandemie a mai scazut in intensitate, noi am ramas in continuare pe baricade, pentru vaccinari, triaje, asistenta la domiciliu a persoanelor infectate“, sustine dr. Dana Stefana Popescu, secretar SNMF.

In numele intregii organizatii, Biroul Executiv al SNMF transmite tuturor colegilor din tara si din lume: „La multi ani si multa bucurie personala si profesionala!ˮ

Etichete: medicii de familie, SNMF, ziua mondiala a medicului de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: