MS: Campania de vaccinare antigripala continua si in aceasta toamna

22/08/2014

MS: Campania de vaccinare antigripala continua si in aceasta toamna

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-campania-de-vaccinare-antigripala-continua-si-aceasta-toamna/

tuseurectalMinisterul Sanatatii a anuntat ca vor fi achizionate 500.000 de doze de vaccin antigripal pentru ca si in aceasta toamna campania de vaccinare antigripala sa continue. Prioritare in vaccinare vor fi persoanele cu risc ridicat de imbolnavire, persoanele cu boli cronice, copiii si varstnicii, personalul medical si femeile insarcinate. Pentru a achiziona aceste vaccinuri, Ministerul Sanatatii va investi suma de sapte milioane de lei.

500.000 de doze de vaccin pentru imunizarea persoanelor cu risc

“Vor fi vaccinate ca in fiecare an persoanele cu varste peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si afectiuni cardiovasculare, copiii si varstnicii institutionalizați, personalul medical si gravidele, conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii”, a explicat Oana Grigore, directorul de comunicare al Ministerului Sanatatii.

Campania se va derula in cabinetele medicilor de familie si in unitatile sanitare cu paturi.

513.000 de doze de vaccin antituberculoza au fost achizionate

Ministerul Sanatatii a achizionat 513.000 de doze de vaccin impotriva tuberculozei de la Institutul de Cercetare Dezvoltare din Bulgaria.

Dupa ce sute de bebelusi au fost externati din maternitati fara sa primeasca vaccinul impotriva tuberculozei, ministerul anunta ca noile doze achizionate vor fi folosite pentru recuperarea vaccinarii in cazul acestor copii.

Vor fi vaccinati, de asemenea, si nou-nascutii conform calendarului vaccinarii.

“DSP-urile au primit toate masurile care trebuie luate pentru derularea in conditii bune a campaniei de vaccinare”, a explicat Oana Grigore.

Autor: Agerpress

1 Comentarii

  1. surdu ioana says:

    Speram sa avem prospect in lb romana, nu in chineza

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: