MS: Acordarea voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agentilor economici

21/12/2021
MS: Acordarea voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agentilor economici

MS: Acordarea voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agentilor economici

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-acordarea-voucherelor-gratuite-pentru-testare-va-asigura-adaptarea-agentilor-economici/

Acordarea de catre Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agentilor economici la situatia creata de introducerea certificatului COVID-19 si va fi favorabila controlului pandemiei, precizeaza Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

Ministrul a avut o prima intalnire cu reprezentanti ai mediului de afaceri privind necesitatea pregatirii masurilor de sanatate publica pentru controlul unui potential val pandemic.

Potrivit institutiie, adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptata situatiei din Romania si trebuie sa tina seama de interesul de sanatate publica, dar si de nevoia de functionare corespunzatoare a economiei. Reprezentantii companiilor au discutat cu ministrul Sanatatii elementele legate de solutiile pentru asigurarea continuitatii activitatii economice.

“Reprezentantii companiilor au discutat cu ministrul Sanatatii elementele legate de solutiile pentru asigurarea continuitatii activitatii economice. Acordarea de catre Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agentilor economici la situatia creata de introducerea certificatului COVID-19 si va fi favorabila controlului pandemiei. Certificatul va fi introdus in momentul inregistrarii unei cresteri sustinute de 3 saptamani consecutive a numarului de cazuri cu un coeficient de 1,5 iar renuntarea la el se va face dupa ce trendul devine descendent iar incidenta cumulata scade sub 1.”, scrie in comunicatul MS.

Potrivit sursei citate, ambele parti si-au exprimat disponibilitatea pentru continuarea schimbului de opinii iar Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei a apreciat deschiderea Ministerului Sanatatii pentru gasirea unei solutii care sa afecteze cat mai putin viata economica si sociala a tarii.

Etichete: voucherelor gratuite pentru testare, ministerul sanatatii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: