MS a selectat 200 de centre medicale integrate care vor beneficia de finantare nerambursabila

03/11/2022
MS a selectat 200 de centre medicale integrate care vor beneficia de finantare nerambursabila

MS a selectat 200 de centre medicale integrate care vor beneficia de finantare nerambursabila

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-a-selectat-200-de-centre-medicale-integrate-care-vor-beneficia-de-finantare-nerambursabila/

Ministerul Sanatatii precizeaza ca are ca prioritate dezvoltarea serviciilor medicale ambulatorii in centrele medicale integrate care deservesc localitati rurale si dotarea cat mai multor cabinete de medicina de familie.

Conform procedurilor din cadrul PNRR, Componenta 12 – Sanatate, Ministerul Sanatatii a selectat 200 de centre comunitare integrate care vor beneficia de finantare nerambursabila.

“Aceste obiective de investitii vor include constructia, reabilitarea, modernizarea, extinderea si dotarea centrelor comunitare integrate. O lista de rezerva include alte 100 de obiective similare care vor fi finantate, in cazul in care nu va fi atins plafonul de buget al programului. Pana la data de 15 decembrie 2022 pot fi depuse cererile de finantare, urmand ca pana la 30 decembrie a.c. sa fie semnate contractele cu beneficiarii.”, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Ministrul Alexandru Rafila s-a intalnit cu primarii unor comune din judetul Botosani pentru a gasi cele mai bune solutii pentru implementarea rapida a acestor proiecte. In aceste localitati exista mai multe cabinete de medicina de familie care s-au inscris in programul de reabilitare si dotare a acestui tip de investitii.

“Centrele comunitare integrate au ca scop sporirea accesului la asistenta medicala de calitate pentru populatie si, in special, pentru grupurile vulnerabile, pentru ca acestea reunesc toate serviciile medicale intr-un singur loc.
Investitia pentru centrele comunitare integrate are un buget total de 40.200.000 euro iar pentru medicina de familie, 180.000.000 de euro.”, mai transmite MS.

Etichete: centrele medicale integrate, finantare centre medicale, finantare ambulatorii, PNRR

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Crisan Dicu Ileana says:

    Cabinetele de specialitate din ambulatoriul de specialitate beneficiaza de aceasta finantare?

  2. Ilie Ilie says:

    Ideile sunt excelente dar cum va fi remunerația Asistenta medicala avid în vedere Venitul pe Cabinet foarte mic ca urmare a scăderii Natalității Se are în vedere măcar asigurarea transportului asistenților ca a cei din învățământ Iar medici să se stabilească în. Mediul Rural Doamne ajuta!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: