MS: 46 565 de persoane din sistemul sanitar au primit stimulentul de risc aferent lunii mai

17/06/2020
MS: 46 565 de persoane din sistemul sanitar au primit stimulentul de risc aferent lunii mai

MS: 46 565 de persoane din sistemul sanitar au primit stimulentul de risc aferent lunii mai

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-46-565-persoane-din-sistemul-sanitar-au-primit-stimulentul-de-risc-aferent-lunii-mai/

46 565 de persoane din sistemul sanitar au primit stimulentul de risc aferent lunii mai, conform prevederilor OUG 43/2020, transmite, miercuri, Ministerul Sanatatii.

Astfel, pentru luna mai 2020, un numar de 13 969 persoane din cadrul unitatilor de primiri urgente, serviciilor de ambulanta, directiilor de sanatate publica, IML, asistenti comunitari, dar si rezidenti implicati direct in transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea si tratamentul pacientilor infectati cu COVID- 19 au beneficiat de o suplimentare a veniturilor cu 2 500 lei brut.

Pentru acestia, Ministerul Sanatatii precizeaza ca a alocat, de la bugetul de stat, fonduri in valoare de aproximativ 35 milioane lei. Aceste sume vor fi recuperate, mai apoi, in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene.

De asemenea, potrivit sursei citate, in cadrul sistemului sanitar, alte 32 596 persoane din spitale, centre de dializa, laboratoare, unitati sanitare de urgenta si de transport sanitar aflate in contract direct cu casele de asigurari de sanatate au beneficiat de stimulentul de risc aferent lunii mai din Fondul Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

Sumele alocate de catre CNAS sunt in valoare de peste aproximativ 81,5 milioane de lei si vor fi, de asemenea, recuperate in cadrul proiectului cu finantare europeana.

“Precizam ca, liste cu personalul din linia intai care beneficiaza de acest stimulent sunt intocmite si asumate de managementul unitatilor si institutiilor sanitare, conform legislatiei in vigoare.”, precizeaza reprezentantii MS.

Etichete: stimulent de risc, stimulent covid-19 personal medical, bonus salarial cadre medicale

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Vornicu Gina says:

    Vă rugăm să ne precizați care este procedura prin care mediciii de familie și angajații lor pot obține stimulentul pentru lupta împotriva COVID

  2. Eugen Saru says:

    Nimic despre medicii de familie. Din nou…

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: