130.000 de doze de vaccin hepatitic B vor fi livrate, in Romania, in luna noiembrie

12/10/2022

130.000 de doze de vaccin hepatitic B vor fi livrate, in Romania, in luna noiembrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-130-000-de-doze-de-vaccin-hepatitic-b-vor-fi-livrate-in-romania-in-luna-noiembrie/

Ministerul Sanatatii a semnat contractul in baza caruia vor fi livrate 130.000 de doze de vaccin hepatitic B. Potrivit acordului, dozele vor ajunge in tara noastra pana la jumatatea lunii noiembrie, transmite institutia.

Din datele Institutului National de Sanatate Publica, reiese ca in acest moment, la nivel national, exista un stoc de aproximativ 17.500 doze de vaccin.

“Referitor la vaccinul hexavalent, procedura de licitatie este in curs de finalizare si in cel mult trei saptamani se va incheia acordul-cadru valabil pentru o perioada de patru ani. Estimam ca prima transa de vaccin va fi livrata de asemenea, in luna noiembrie. Potrivit Institutului National de Sanatate Publica, in acest moment, la nivel national, exista un stoc de aproximativ 64.000 doze de vaccin hexavalent.”, mai precizeaza ministerul.

Potrivit sursei citate, conform HG nr. 841 / 1995, se fac redistribuiri de doze de vaccin pana la solutionarea situatiei. Numarul mediu lunar a unei cohorte de copii beneficiari este de aproximativ 15.000.

Vaccinul hepatitic B se administreaza in maternitati, in primele 24 de ore de la nastere. Vaccinul hexavalent se administreaza la 2, 4 si 11 luni.

Etichete: vaccinul hepatitic B, vaccin hepatita B, vaccinul hexavalent

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: