Stiri medicale

Motivul real pentru care pacientii vor alege evizitele medicale

Data ultimei actualizari: 20/03/2014

eviziteTinerii cu varsta cuprinsa intre 19 si 44 de ani sunt mai deschisi optiunii de a-si consulta medicul de familie prin evizite decat sa se deplaseze la cabinet, conform unui studiu aparut in publicatia de specialitate “Academic Journal”. Bolnavii care depasc varsta de 65 de ani prefera in continuare consultatiile directe la cabinetul medicului de familie.

Peste 1 milion de evizite se asteapta in 2014

Specialistii considera ca tot mai multe consultatii vor fi realizate in 2014 electronic. Principalul beneficiu este ca bolnavii nu vor trebui sa se deplaseze la cabinetul medicului si vor putea obtine printr-o evizita un raspuns mult mai rapid in legatura cu starea lor de sanatate.

Pe de alta parte, medicii de familie isi doresc in continuare interactiunea directa cu pacientul, neconisderand evizitele o posibilitate sigura in totalitate de a pune un diagnostic.

Pacientii tineri dispusi sa consulte medicul online

Studiul mentionat a analizat peste 5000 de consultatii pentru sinuzita, 9%  dintre ele fiind evizite, si aproximativ 3000 de consultatii pentru infectiile de tract urinar, dintre care 3% au fost evizite.

Rezultatele studiului au aratat ca evizitele au fost alese de pacientii cu varsta cuprinsa intre 18 si 44 de ani, in timp ce vizitele traditionale la cabinet au fost preferate de pacientii in varsta, peste 65 de ani.

In afara de varsta, un al doilea motiv pentru care pacientii au ales evizitele a fost distanta pana la cabinet.

Evizitele alese din comoditate

Concluziile studiului au aratat ca evizitele sunt alese de pacienti nu din ratiuni strict legate de interactiunea cu medicul sau de posibilitate de diagnosticare, ci din comoditate.

Rapiditatea comunicarii cu medicul de familie, economisirea timpului pentru deplasarea pana la cabinet stau la baza alegerii intre consultatiile traditionale si evizite.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.