Motivul real pentru care pacientii vor alege evizitele medicale

20/03/2014

Motivul real pentru care pacientii vor alege evizitele medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/motivul-real-pentru-care-pacientii-vor-alege-evizitele-medicale/

eviziteTinerii cu varsta cuprinsa intre 19 si 44 de ani sunt mai deschisi optiunii de a-si consulta medicul de familie prin evizite decat sa se deplaseze la cabinet, conform unui studiu aparut in publicatia de specialitate “Academic Journal”. Bolnavii care depasc varsta de 65 de ani prefera in continuare consultatiile directe la cabinetul medicului de familie.

Peste 1 milion de evizite se asteapta in 2014

Specialistii considera ca tot mai multe consultatii vor fi realizate in 2014 electronic. Principalul beneficiu este ca bolnavii nu vor trebui sa se deplaseze la cabinetul medicului si vor putea obtine printr-o evizita un raspuns mult mai rapid in legatura cu starea lor de sanatate.

Pe de alta parte, medicii de familie isi doresc in continuare interactiunea directa cu pacientul, neconisderand evizitele o posibilitate sigura in totalitate de a pune un diagnostic.

Pacientii tineri dispusi sa consulte medicul online

Studiul mentionat a analizat peste 5000 de consultatii pentru sinuzita, 9%  dintre ele fiind evizite, si aproximativ 3000 de consultatii pentru infectiile de tract urinar, dintre care 3% au fost evizite.

Rezultatele studiului au aratat ca evizitele au fost alese de pacientii cu varsta cuprinsa intre 18 si 44 de ani, in timp ce vizitele traditionale la cabinet au fost preferate de pacientii in varsta, peste 65 de ani.

In afara de varsta, un al doilea motiv pentru care pacientii au ales evizitele a fost distanta pana la cabinet.

Evizitele alese din comoditate

Concluziile studiului au aratat ca evizitele sunt alese de pacienti nu din ratiuni strict legate de interactiunea cu medicul sau de posibilitate de diagnosticare, ci din comoditate.

Rapiditatea comunicarii cu medicul de familie, economisirea timpului pentru deplasarea pana la cabinet stau la baza alegerii intre consultatiile traditionale si evizite.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Aparat performant care depisteaza virusuri si bacterii, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Stimulente pentru vaccinare: bonuri, tichete si utilaje agricole

Angajatii vor beneficia de zile libere platite pentru vaccinarea anti-Covid

Numarul cazurilor de Covid-19, in crestere in randul tinerilor

Doua sute de milioane de europeni au fost vaccinati impotriva Covid-19