Mortalitatea infantila in Romania – printre cele mai ridicate din Europa

14/03/2013

Mortalitatea infantila in Romania – printre cele mai ridicate din Europa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mortalitatea-infantila-in-romania-printre-cele-mai-ridicate-din-europa/

poza femeie insarcinataConform raportului Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) pe anul 2012, rata mortalitatii infantile din Romania este de 9,8 cazuri la 1000 de nasteri, fiind una dintre cele mai mari din Europa.

Raportul pe 2012 pentru Europa realizat de OMS a fost publicat miercuri, 13 martie a.c. la Londra si atrage atentia asupra diferentelor semnificative intre Europa Estica si cea Vestica, intre bogati si saraci. Astfel, pe langa concluziile ingrijoratoare privind rata mortalitatii la copiii romani, raportul a mai relevat faptul ca bolile sistemului circulator raman principala cauza de deces, cu o prevalenta de 540 de cazuri la 100.000 de locuitori.

De asemenea, analiza atrage atentia si asupra faptului ca in Romania speranta de viata este de 70,2 ani pentru barbati si 77,6 ani pentru femei, destul de redusa, in comparatie cu restul tarilor europene.

Desi speranta de viata a romanilor se afla printre cele mai mici din Europa, raportul OMS  a confirmat, totusi, ca aceasta a crescut cu aproximativ cinci ani.

Un alt aspect important relevant de raportul Organizatiei Mondiale a Sanatatii este reprezentat de faptul ca progresele inregistrate in materie de speranta de viata in Europa ar putea fi amenintate in cazul in care guvernele reduc bugetul destinat sanatatii: “Un scenariu posibil si care ameninta progresele constante realizate in materie de speranta de viata in Europa ar fi cuplarea unor crize economice sau sociale cu reduceri ale cheltuielilor pentru sanatate”.

 

Sursa stire: Agerpres/Radio Romania Actualitati

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Rezultate pozitive privind vaccinul anti-Covid dezvoltat de Sanofi impreuna cu GSK

Ziua mondiala de lupta impotriva hipertensiunii arteriale

Expertii germani cred ca este necesara a treia doza de vaccin anti-Covid

Citu, despre renuntarea la masca in cazul angajatilor vaccinati: Dupa 1 iunie vom lua aceasta decizie

OMS solicita renuntarea la imunizarea anti-Covid in cazul copiilor, iar vaccinurile sa fie donate tarilor sarace