Molecula care permite spermatozoizilor fixarea pe ovule, descoperita

31/08/2011

Molecula care permite spermatozoizilor fixarea pe ovule, descoperita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/molecula-care-permite-spermatozoizilor-fixarea-pe-ovule-descoperita/

Molecula care permite spermatozoizilor sa se fixeze pe ovule a fost descoperita si izolata de catre cercetatorii din Hong Kong, informeaza realitatea.net.

Molecula face parte din structura invelisului exterior al ovulului, denumita Sialyl-LewisX (SLeX), care actioneaza ca un lipici si ii ajuta practic pe spermatozoizi sa ramana lipiti de ovule.

“Acest studiu ofera un raspuns instructiv la o intrebare de baza despre fertilizarea la om: cum poate un spermatozoid sa se fixeze pe un ovul? Este o prima etapa care ar trebui sa ne conduca spre alte descoperiri”, a declarat William Yeung, unul dintre autorii studiului.

Noua descoperire ar putea fi benefica in special pentru pacientii a caror infertilitate rezulta din absenta acestei substante. Urmatorul pas al cercetarii il constituie aplicarea metodei in studii clinice in urmatorii doi ani.

La acest studiu au participat si alti cercetatori, precum cei de la Imperial College din Marea Britanie, Academia Sinica din Taiwan si de la Universitatea Missouri din Statele Unite ale Americii.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: