Modificari legislative privind metodologia de clasificare a spitalelor

18/03/2013

Modificari legislative privind metodologia de clasificare a spitalelor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/modificari-legislative-privind-metodologia-de-clasificare-a-spitalelor/

logo ministerul sanatatiiVineri, 15 martie a.c. Ministerul Sanatatii a postat pe site-ul institutiei un proiect de lege privind aprobarea metodologiei si a criteriilor minime obligatorii pentru clasificarea spitalelor in functie de competenta.

Modificarea propusa va contribui la stabilirea sumelor  minime contractate de catre spitale cu casele de asigurari de sanatate pentru servicii  de spitalizare continua pentru pacienti, in conformitate cu prevederile Ordinului  Ministrului Sanatatii nr. 862/2011 privind stabilirea sumelor minime contractate de  spitale cu casele de asigurari de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare,  in functie de capacitatea maxima de functionare a fiecarui spital, pornind de la un  procent de referinta, corespunzator categoriei de clasificare, calculate conform unei metologii specifice.

In acest sens, va fi modificat  articolul 1, punctul 10 si va avea urmatorul cuprins: ”Proportia bolnavilor internati care au domiciliul in alte judete trebuie sa fie >/= 5%”. De asemenea, va fi modificat si  articolul 5, punctul 6 astfel: ”In cazul in care in aceeasi localitate, pe o raza de maximum 5 km, exista o alta unitate sanitara care asigura asistenta medicala prin structura si linie de garda distincte in una din specialitatile enumerate la pct. 4 subpct. 4., aceasta nu va mai fi considerata obligatorie ca structura si linie de garda distincte pentru spitalul care solicita clasificarea”.

Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa: propuneri@ms.ro.

Termenul limita pana la care se pot face propuneri este cea de a 10-a zi de la data introducerii pe site a textului proiectului de act normativ.

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului

CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19