Moderna si Merck anunta rezultate pozitive pentru un vaccin impotriva cancerului de piele

16/12/2022
Moderna si Merck anunta rezultate pozitive pentru un vaccin impotriva cancerului de piele

Moderna si Merck anunta rezultate pozitive pentru un vaccin impotriva cancerului de piele

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/moderna-si-merck-anunta-rezultate-pozitive-pentru-un-vaccin-impotriva-cancerului-de-piele/

Laboratoarele Moderna si Merck au anuntat rezultate preliminare pozitive pentru vaccinul lor pe baza de ARN mesager, in curs de dezvoltare, impotriva cancerului de piele, relateaza AFP.

In cadrul unui studiu efectuat pe aproximativ 150 de persoane cu melanom, administrarea vaccinului in acelasi timp cu un medicamentul impotriva cancerului, a redus riscul reaparitiei maldiei sau de deces cu 44%, comparativ cu persoanele tratate numai cu medicamentul anticancer, precizeaza si Agerpres.

“Pentru prima data, am demonstrat potentialul ARN mesager de a avea un impact in timpul unui studiu clinic randomizat asupra melanomului”, a declarat Stephane Bancel, directorul general al Moderna, intr-un comunicat.

Potrivit surselor citate, Moderna si Merck, cunoscute sub numele de MSD in afara Americii de Nord, planuiesc sa publice in curand rezultatele complete ale studiului, ale carui rezultate nu au fost inca evaluate de alti oameni de stiinta in domeniu. De asemenea, cele doua companii farmaceutice intentioneaza sa lanseze in 2023 asa-numitele studii de faza 3, adica pe un numar mult mai mare de pacienti.

Tehnologia ARN mesager s-a dovedit a fi elementul cheie in lupta impotriva pandemiei de COVID-19. Moderna, alaturi de Pfizer-BioNTech, au fost primele companii farmaceutice care au oferit un vaccin impotriva COVID-19 folosind tehnologia ARN mesager.

Aceasta tehnologie este considerata ca fiind promitatoare in lupta impotriva multor alte boli.

Etichete: vaccin impotriva cancerului de piele, vaccin ARN mesager cancer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: