Miting pentru salvarea Institutului Cantacuzino de Ziua Mondiala a Sanatatii

07/04/2015

Miting pentru salvarea Institutului Cantacuzino de Ziua Mondiala a Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/miting-pentru-salvarea-institutului-cantacuzino-de-ziua-mondiala-sanatatii/

CANTACUZINO“Salvati Institutul! Ne-am saturat!” Cu acest mesaj, astazi, de Ziua Mondiala a Sanatatii, zeci de angajati ai Institutului Cantacuzino au protestat in fata Palatului Cotroceni.

Oamenii au cerut presedintelui Klaus Iohannis salvarea Institutul Cantacuzino. Cu totii s-au aratat disperati pentru ca au restante salariale inca din luna ianuarie, iar pentru luna martie ei nu au vazut niciun banut din drepturile lor.

Oamenii au semnat o petitie pentru salvarea Institutului Cantacuzino, care de sapte luni de zile este in “moarte clinica”. Institutul nu mai produce vaccinuri, iar o parte din productie este inchisa.

Petitia urmeaza sa fie depusa la toate forurile de decizie, printre care  Presedintie si la Guvern.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a precizat ca solutia in cazul Institutului “Cantacuzino” este de a relua licentele pentru productia de vaccinuri si de a se restructura institutia.

“Solutia nu este numai de a protesta, solutia este de a restructura, de a relua licentele, pentru ca altfel nu va produce niciodata nimic, nu poti sa scoti bani daca nu produci. Ceea ce produci trebuie sa fie conform normelor europene. Restructurare inseamna ca oamenii care efectiv nu isi gasesc locul acolo si nu se incadreaza in fisa postului trebuie sa plece. Lucrul acesta trebuia sa se intample de foarte mult timp. Este o OUG pe care o discutam cu ei, este in curs de avizare pentru a sterge datoriile. Tocmai juristii imagineaza acum si o alta posibilitate”, a afirmat ministrul Nicolae Banicioiu, conform romaniatv.net

Institutul a fost trecut in octombrie 2014, sub coordonarea Ministerului Educatiei, pana atunci fiind la Ministerul Sanatatii. In luna februarie a acestui an, directorul Adrian Onu a demisionat de la conducerea unitatii.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SUA si UE cer un studiu asupra originii pandemie care sa fie transparent si fara interferente

EMA va primi mai multe prerogative in ceea ce priveste penuria de medicamente in cazul unor crize

Studiu: Aproximativ trei sferturi dintre romani merg la farmacie cel putin o data pe luna

Varianta indiana a coronavirusului ar putea deveni dominanta

Romania a solicitat suspendarea livrarii unor doze de vaccin anti-COVID